Toreador kome je bik izbio oko - ponovo u areni! (VIDEO)

Španac Huan Hose Padilja, poznatiji kao Pirat, vraća se u arenu samo pet meseci nakon borbe u kojoj mu je bik rogom "pocepao“ levu stranu lica

  • 0

Huan Hose Padilja (38), toreador koji je izgubio levo oko u borbi sa bikom u Olvenzi u Španiji, u oktobru prošle godine, vraća se u arenu sa povezom na oku.

Padilja poznatiji kao Pirat, od poslednje borbe u kojoj mu je bik rogom "pocepao" levu stranu lica, nakon pet meseci vratiće se u arenu "Zaragoza", gde je i održana njegova poslednja borba.

Iako kaže da je u potpunosti pripremljen, Padilja je svestan toga da će biti izložen opasnosti, i to većoj, jer sada uopšte ne vidi na levo oko.

Ovaj toreador povređen je u oktobru prošle godine, kada se u ringu tokom borbe okliznuo na pesak i pao. Iskoristivši njegov pad, bik mu je zario rog u glavu. Rog je prošao kroz vilicu i izašao kod levog oka. Doktori su mu rekonstruisali deo lica uz pomoć titanijumske pločica i mreže.

U nedelju Padilja će imati svoju prvu borbu nakon nesreće u Olvenzi.

- Nedelja će mi izgledati kao ostvarenje sna. Verovatno niko nije mogao ni da zamisli da ću se vratiti posle ovako kratkog vemena. Moji roditelji i porodica ne razumeju moj povratak, ali ja sam se za ovo veoma dugo spremao - rekao je Padilja, dodajući da je u proteklih šest meseci ubio deset bikova na privatnim farmama.

Dugo pre Padiljine nesreće u Španiji su borbe osuđivane kao "okrutan čin i ubijanje nedužnih životinja".

Od 2007. do 2011. godine vlast je apelovala da se ukinu televizijska emitovanja borbi, dok je 2011. godine u Kataloniji taj apel zvanično i usvojen.

Nakon usvajanja, novi španski premijer Mariano Rahoj, koji je inače veliki fan borbi sa bikovima, uticao je na špansku televiziju da od početka ove godine počne opet da prenosi borbe.

UPOZORENJE: Uznemirujući sadržaj, nemojte gledati ako ste osetljivi ili imate srčane probleme

(Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA