Rublja od aprila zvanična moneta na Krimu

- Posle sprovedenog referenduma moramo u što kraćem roku da obezbedimo prelazak na rublju, što će podržati finansijski sistem Krima. Drugo, neophodno je pokrenuti bazu podataka i pokrenuti sva pitanja u oblasti pravosuđa - rekao je prvi podredsednik krimske vlade Rustam Temirgalijev

  • 4

Prvi koraci vlade Krima posle sprovodenog referenduma biće prelazak na rublju i obnavljanje rada baze podataka, rekao je prvi podredsednik krimske vlade Rustam Temirgalijev agenciji Itar tas.

- Posle sprovedenog referenduma moramo u što kraćem roku da obezbedimo prelazak na rublju, što će podržati finansijski sistem Krima. Drugo, neophodno je pokrenuti bazu podataka i pokrenuti sva pitanja u oblasti pravosuđa - kazao je on.

Vicepremijer nije isključio da to može da bude urađeno već u aprilu.

On je objasnio da je prethodnih nedelja ministarstvo Ukrajine onemogućilo pristup krimskim vlastima registracionim bazama podataka.

Zbog toga su sada na Krimu faktički nemoguće transakcije nekretninama i registracija kompanija.

Takođe, prema rečima vicepremijera, postoji potreba da se stanovništvu Krima obezbedi električna energija i hrana u slučaju nepovoljnih akcija ukrajinskih vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA