NOVO OTKRIĆE: Poslednje reči iz aviona ipak uputio kopilot

Rezultati istraga pokuzuju da poslednju poruku iz kokpita nestalog malezijskog aviona ipak nije izgovorio pilot, kako se ranije tvrdilo

  • 0

Poslednje reči iz malezijskog aviona koji je nestao pre 10 dana, uputio je kopilot, a ne pilot kao što je ranije saopšteno, izjavio je danas generalni direktor "Malezija erlajnsa" Ahmed Jauhari Jahja.

- Rezultati prvih istraga pokazuju da je poslednje reči izgovorio kopilot - rekao je on na konferenciji za novinare, prenele su agencije.

Poslednja poruka iz kokpita glasila je: "Dobro, laku noć". Jahja je, takođe, kazao da se ne zna u kom trenutku je ručno isključen glavni sistem signalizacije u avionu, mada je ranije rečeno da se to dogodilo pre nego što je kopilot izgovorio poslednje reči.

- Ne znamo kada je isključen sistem signalizacije. Mi imamo saznanja samo o poslednjoj prenetoj poruci - dodao je on.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking i od tada mu se gubi svaki trag.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA