Pokojna Dara Bubamara digla Niš na noge!

Povod za uzbunu u gradu na Nišavi, ipak, nije bila popularna folk pevačica, već njena imenjakinja - ženka šarplaninca, koju je vlasnik, uz sve počasti i po hrišćanskim običajima, sahranio u blizini Gradske toplane

  • 1

Dara Bubamara napravila je pravu pometnju u Nišu i na noge digla i policiju i komunalce, a posebno stanovnike Ulice Branka Krsmanovića. Međutim, povod za uzbunu nije bila popularna pevačica, već njena imenjakinja - ženka šarplaninca. Nju je vlasnik, uz sve počasti i poštujući hrišćanske običaje, sahranio u blizini niške Gradske toplane.

Grob sa krstačom, cvećem i svećama silno je uzbunio čitav komšiluk, koji je pozvao policiju, sumnjajući da je pod zemljom žrtva nekog zločina. Kada je policija raskopala grob, pronašla je mrtvog psa, a vrlo brzo je otkriveno i da je njegov vlasnik Milan Milosavljević. On je policajcima objasnio da nije imao nameru da uznemirava javnost, već da se samo oduži svojoj vernoj prijateljici, za koju su i on i njegova bivša supruga bili veoma vezani.

- Dara Bubamara je uginula prošle subote u veterinarskoj ambulanti. Imala je samo pet godina, ali se razbolela i nije joj bilo spasa. Sahranio sam je kao čeljade, po želji svoje bivše supruge sa kojom je Dara živela. Ona je invalid i nije mogla lično da je sahrani, pa sam to učinio ja, onako kako je ona želela. Na grob sam postavio krst, cveće, a svakodnevno sam joj palio sam i sveće - objašnjava Milosavljević za Telegraf.rs, i dodaje da nije ni slutio da će ovaj čin ljubavi ovoliko uznemiriti javnost.

Vesna Milosavljević potvrđuje da je ovo nesvakidašnje sahranjivanje kućnog ljubimca samo izraz prevelike ljubavi.

- Posle smrti deteta, mnogo sam se vezala za Daru. Deset hiljada dinara sam dala za njeno lečenje, ali je sve bilo uzalud. Kada je umrla, nisam želela da bude zaboravljena i zato sam rekla Milanu da je sahrani kao čoveka. Ne vidim zašto je to izazvalo toliku pometnju. U ovom gradu ne postoji groblje kućnih ljubimaca i mi nismo imali gde da je zakopamo - ističe Vesna.

Ipak, u niškoj policiji ističu da se pronalazak nepoznatog groba shvata najozbiljnije.

- Došli smo na lice mesta po prijavi građana i zatekli grob. Zbog dimenzija groba, pomislili smo da odgovara telu deteta, pa smo alarmirali službu krvnih delikata. Međutim, ustanovljeno je da u grobu leži pas – kažu u policiji.

Razumevanja za veliku ljubav porodice Milosavljević prema uginulom šarplanincu nema ni komunalna inspekcija.

- Služba ZOO higijene ukloniće leš psa, a protiv vlasnika će biti podneta prekršajna prijava. Njemu preti novčana kazna od pet do trideset hiljada dinara - kaže šef niške komunalne policije Ivan Veljković.

(Višnja Aničić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stipe

    4. novembar 2013 | 12:15

    Policajci komunalne policije nemaju pametnija posla nego da kao lesinari kaznjavaju vozace pogresno parkiranih vozila, vlasnike uginulih pasa dok se komunalni otpad baca na sve strane i grad vrvi od necistoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA