Stigla nova knjiga Nikol Kraus! (FOTO)

Od Budimpešte 1944. godine, preko burnih šezdesetih i sedamdesetih do Amerike, Engleske i Izraela naših dana, kroz četiri neverovatne priče i osam fascinantnih likova Nikol Kraus ispisuje vanserijsko delo koje od čitaoca zahteva potpunu posvećenost i predanost

  • 0

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila roman "Velika kuća" vodeće američke autorke mlađe generacije Nikol Kraus, domaćoj čitalačkoj publici poznatoj po kultnom romanu "Istorija ljubavi".

Novim ostvarenjem Krausova se potvrđuje kao jedan od najznačanijih literarnih glasova današnjice.

Roman prati povučenu američku književnicu koja je punih 25 godina stvarala svoje romane na pisaćem stolu pozajmljenom od mladog čileanskog pesnika nestalog potom u Pinočeovim čistkama. Pojava devojke koja tvrdi da je pesnikova ćerka pokrenuće niz događaja vezanih za istorijat tog antikviteta.

Od Budimpešte 1944. godine, preko burnih šezdesetih i sedamdesetih do Amerike, Engleske i Izraela naših dana, kroz četiri neverovatne priče i osam fascinantnih likova Nikol Kraus ispisuje vanserijsko delo koje od čitaoca zahteva potpunu posvećenost i predanost.

Pitak i stvoren za čitalačko uživanje, istovremeno filozofski dubok u pitanjima koja postavlja pred svoju publiku "Velika kuća" je jedan od onih retkih savremenih romana koji su osuđeni da postanu klasici svog doba i mera kvaliteta književnosti sa početka 21. veka.

Preveden je na više od 30 jezika, uvršten u najuži izbor za Orange Prize i National Book Award i po oceni kritike kvalitetom nadmašuje čak i autorkin briljantni prethodni roman "Istorija ljubavi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA