Dve albanske vojske veliko dostignuće!

Jeronim Bazo, šef Glavnog štaba Oružanih snaga Albanije, ocenio je da je samo prisustvo Kfor-a na Kosovu pokazatelj garancije i stava koji NATO ima na političkom i vojnom nivou

  • 18

Šef Glavnog štaba Oružanih snaga Albanije Jeronim Bazo izjavio na Kosovu da je stvaranje dve albanske vojske "veliko dostignuće na kojem zavide mnoge države".

Bazo je tokom susreta sa komandantom Bezbednosnih snaga Kosova Kadrijem Kastratijem rekao da će se Albanija, njena vojska i Ministarstvo odbrane ozbiljno angažovati da daju novi impuls obostranim odnosima.

Prištinska agencija Kosovapres prenela je da je Bazo ocenio da je samo prisustvo Kfor-a na Kosovu pokazatelj garancije i stava koji NATO ima na političkom i vojnom nivou.

Kastrati je rekao da je sa Bazom razgovarao o podizanju zajedničkih kapaciteta dvaju snaga i da je informisao šefa albanskog generalštaba o podizanju kapaciteta Bezbednosnih snaga Kosova o potrebi zajedničkih projekata kako bi oružane snage Kosova u budućnosti postale deo "NATO porodice".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka

    18. mart 2014 | 21:52

    Sada lepo Šutanovca privesti radi vele izdaje sto je od nase vojske napravio komediju!!! Vratiti vojni rok da omladina zna za vrednosti i patriotizam, barem kolko tolko!!!

  • MARIO

    18. mart 2014 | 21:36

    Ne duraj lava dok spava!!! Oduvacemo vas kao Putin ukrajinu!!!Idemo,SRBIJA DO TOKIJA!

  • стрептомицин

    18. mart 2014 | 20:52

    Где су вам Вучић и Дачић у које се кунете? Или можда овакве изјаве схватате као нормалне!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA