Ukrajina dala ultimatum Krimu: Imate tri sata da oslobodite našeg zapovednika ili...

- Ukoliko admiral Gajduk i ostali taoci, i vojni i civilni, ne budu oslobođeni, vlasti će izaći sa adekvatnim odgovorom... tehničke i tehnološke prirode - naveo je v. d. predsednika Ukrajine Oleksander Turčinov

  • 16

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksander Turčinov uputio je danas ultimatum krimskim vlastima rekavši im da imaju samo tri sata da oslobode komandanta mornarice, zarobljenog prilikom zauzimanja baze u Sevastopolju, ili će uslediti "adekvatni odgovor".

Turčinov je taj ultimatum objavio posle hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, zahtevajući da oslobode komandanta Sergija Gajduka i "druge taoce", prenela je agencija AFP.

- Ukoliko admiral Gajduk i ostali taoci, i vojni i civilni, ne budu oslobođeni, vlasti će izaći sa adekvatnim odgovorom... tehničke i tehnološke prirode - naveo je Turčinov, ne precizirajući na šta tačno misli.

Pripadnici proruskih krimskih jedinica za samoodbranu, zajedno sa ruskim snagama zauzeli su dve baze ukrajinske mornarice - u Sevastopolju i bazu u Novoozernoju.

Ruski predsednik Vladimir Putin i krimski lideri potpisali su juče u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, primaju u sastav Ruske Federacije.

Prethodno su građani Krima na referendumu u nedelju ogromnom većinom glasova podržali pripajanje Rusiji. Kijev i Zapad smatraju taj referendum nelegitimnim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA