PARLAMENT UKRAJINE: Borićemo se za oslobođenje Krima!

Ukrajinski parlament usvojio je rezoluciju u kojoj se navodi da "Ukrajina nikad neće prestati da se bori za oslobođenje Krima, koliko god duga i bolna bila ta borba"

  • 8

Ukrajinski parlament je danas usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da Kijev "nikad neće priznati aneksiju Krima" i da će se "boriti za oslobođenje" tog strateški važnog crnomorskog poluostrva.

U toj rezoluciji, koju je predložio vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov, stoji da "Ukrajina nikad neće prestati da se bori za oslobođenje Krima, koliko god duga i bolna bila ta borba", prenela je agencija AFP.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u utorak potpisao nacrt zakona o pripajanju Krima Rusiji, pošto je formalno obavestio ruski parlament o zahtevu Krima za ujedinjenje sa Rusijom.

Ubedljiva većina građana Krima glasala je u nedelju na referendumu za otcepljenje od Ukrajine i ujedinjenje sa Rusijom. Zapad i Ukrajina smatraju da je referendum nelegitiman.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drazo

    20. mart 2014 | 12:09

    Vode ih Ameri u smrt, ali vise mi ih nije ni zao, imali su na x primera da vide sta rade Ameri drugim zemljama i upadaju u istu zamku!

  • losmi

    20. mart 2014 | 11:27

    Ahaha kakva rezolucija. Kako im Ameri pakuju sranja, nisu ni svesni.

  • CLG

    20. mart 2014 | 12:45

    2015-a parlament EU: Boricemo se za oslobodjenje Ukrajine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA