MIHAJLOVIĆ: U ekologiju će biti uloženo 10 milijardi evra

Ministar energetike je objasnila da je cilj da Srbija po završetku skrininga, krajem 2015. godine, otvori pregovaračko poglavlje sa EU za oblast životne sredine

  • 11

Srbija će u narednih 10 godina u oblasti životne sredine uložiti oko 10 milijardi evra, a već u septembru će početi skrining za poglavlje 27, koje se tiče ekologije, izjavila je ministar energetike Zorana Mihajlović otvarajući Međunarodni sajam ekologije ECO EXPO 2014. u Beogradu.

Mihajlović je poručila da je Vlada Srbije izuzetno posvećena zaštiti životne sredine i opredeljena da ide ka održivom razvoju i "zelenoj ekonomiji".

Ulaganja u tu oblast, kako je rekla, neće biti samo troškovi, već i otvaranje novih radnih mesta i ostvarenje profita u različitim projektima.

Ministar energetike je objasnila da je cilj da Srbija po završetku skrininga, krajem 2015. godine, otvori pregovaračko poglavlje sa EU za oblast životne sredine.

Mihajlović smatra da bi Srbija u okviru nove vlade morala da ima objedinjeno ministarstvo zaštite životne sredine da bi se postigli svi zahtevi koji stoje pred nama u toj oblasti tokom pregovora sa EU. Ta oblast je sada podeljena u tri različita ministarstava, napomenula je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paparazzo

    20. mart 2014 | 17:45

    Po struci sam dipl. inž. zaštite životne sredine,takav profil radnika u sistematizaciji naših preduzeća ne postoji.U Srbiji ne postoji nijedan stručni ispit za zaš.živ sredine,prema tome ne postoje ni stručnjaci.Fakultet Zaštite na radu u Nišu obrazuje profile inž.zžs ali potpuno bespotrebno kad taj posao obavljaju pravnici,mašinci ili ko već.Tako da gospodjo ministarka molim vas nemojte.....

  • Borko

    20. mart 2014 | 14:17

    100 milijardi!Vrhunska smo država. Bačević i Zorana. Vrhunski tandem!

  • VELKO

    20. mart 2014 | 15:11

    Toliko košta da bi smo postigli evropske standrde u ekologiji. EU i MMF će nam dati zajmove 10, 000 000 000 evra kredita da kupimo njihovu tehnolodiju i opremu a mi ćemo da vraćamo. Već sa tim 30 milijardi duga. Još 10 za pokrivanje deficita, 40, 000 000 000 i bankrort. To su fakui. Ljudi, vidite li kuda to vodi. Hrvati rasprodaju sve nebii li preživeli , Litvanci takođe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA