ZVANIČNO: Snajperisti iz Kijeva su Ukrajinci

- Snajperisti koji su pucali na demonstrante na "Majdanu" su identifikovani. Ali ne mogu vam reći njihova imena. Mogu samo da kažem da su to ukrajinski državljani - izjavio je Oleh Maknicki, vršilac dužnosti državnog tužioca

  • 7

Ukrajinsko državno tužilaštvo identifikovalo je snajperiste koji su pucali na demonstrante na Trgu Majdan, kao ukrajinske državljane, ali ne može da objavi njihova imena, saopštila je administracija u Kijevu.

- Snajperisti koji su pucali na demonstrante na "Majdanu" su identifikovani. Ali ne mogu vam reći njihova imena. Mogu samo da kažem da su to ukrajinski državljani - izjavio je Oleh Maknicki, vršilac dužnosti državnog tužioca.

Mediji su ranije izvestili da su snajperisti, koji su usmrtili nekoliko desetina ljudi tokom protesta u Kijevu, dejstvovali sa zgrade koja je bila pod kontrolom opozicije. Među žrtvama su bili demonstranti i pripadnici policije.

U javnost je svojevremeno procureo snimak telefonskog razgovora šefa estonske diplomatije Urmasa Paeta i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem su iznesene sumnje da su nove ukrajinske vlasti možda umešane u snajpersku pucnjavu.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. mart 2014 | 11:03

    Ništa onda lupiti sankcije Ukrajini za kaznu pripojiti istočni deo Rusiji i normalno priznati Krim koji je već u sastavu Rusije.

  • Player

    21. mart 2014 | 12:48

    Pa to su isti oni sto su vrsili pokolje brace u drugom svjetskom ratu

  • Bojan

    21. mart 2014 | 11:58

    RUSSIA je to a ne Srbistan.. Tako se to radi a ne kao Srbi pobili izbeglice u koloni na Kosovu i Metohiji a ono Amerikanci avionom, pa Markale u Bosni. Još jednom BRAVO ZA RUSE,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA