U dilu sa bankarima ojadila prijatelje za 7 miliona!

Žaklina S. (48) je svoje poznanike nagovarala da podižu gotovinske kredite, a da joj pare daju na zajam, uz obećanje da će ih ona vraćati. Bankarske službenice sumnjiče se da su falsifikovanjem službenih isprava omogućile da uzima kredite u ime drugih lica

  • 5

Niška policija je u nastavku rasvetljavanja prevare, koju je počinila medicinska sestra Žaklina S. podnela krivične prijave protiv M. P. (40) službenice PIO Fonda i M. R. (37) bankarske službenice a zbog sumnje da su joj zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava omogućile da uzima kredite u ime drugih lica.

Policija je ustanovila da je Žaklina oštetila 25 svojih poznanika, u čije je ime zaključila 40 ugovora u kreditu, te da je na taj način ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 14. 723.536 dinara i 24.200.evra.

- Osumnjičena službenica Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja je na Žaklinin zahtev sačinila lažnu potvrdu o visini penzije jedne oštećene, kako bi joj omogućila da u njeno ime podigne kredit. U toj potvrdi je navedeno da oštećena penzionerka ostvaruje mesečna primanja u iznosu od 38.555.66 dinara što je Žaklini omogućilo da u njeno ime podigne kredit u iznosu od 490.000 dinara – kažu naši sagovornici iz policije.

Bankarska službenica je izvršila zloupotrebu službenog položaja jer je bez njihovog prisustva a na Žaklinin zahtev, odobrila kredite dvema osobama.

- Ona je kreditno zadužila dve osobe bez njihovog ličnog prisustva u banci i na taj način jednom od njih nanela štetu od 4.000 evra a drugom od 153.000 dinara - kažu u policiji.

S obzirom na to da je osumnjičena podigla čak četrdeset kredita u ime drugih lica, policija proverava rad i drugih bankarskih službenika koji su ih odobravali ne proveravajući identitet osoba koje su zaduživali.

Policija sumnja da je broj prevarenih građana mnogo veći pa ih poziva da podnesu prijave Policijskoj upravi u Nišu, direktno ili na telefon 018522982 ili 503292.

Žaklini S. odredjen je pritvor do 30 dana.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasijus

    21. mart 2014 | 17:04

    Kojih banaka?

  • Nik

    21. mart 2014 | 20:17

    Zelena banka sa tri slova :-). Ali nije tu kraj. Pitajte i ljude u plavom, koliko tek pojedini sa cvarcima znaju.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA