KONAČNO: Festival "Dolce Vita" stiže u Beograd! (FOTO)

Rovinjski vintage festival "Dolce Vita" koji se seli na kratko u Beograd počeće koncertom Swingersa u subotu 22. marta sa početkom u 21.00 čas, u Mikser House-u. Ovaj devetočlani bend kritičari često porede sa Las Vegas šouom

  • 1

Festival "Dolce Vita" je prvi i jedini heritage festival na ovim prostorima koji se održava po drugi put u Rovinju, od 5. do 8. juna ove godine.

Ova manifestacija muzikom, propratnim programima, kao i estetikom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima – od filma, mode, dizajna, plesa, do muzike i hrane.

Gosti ovogodišnjeg festivala će ponovo biti u mogućnosti da "udišu vazduh dobrih starih vremena", perioda koji je ostao u sećanju i poznat je kao "sladak život", da uživaju u bogatom muzičkom programu, probaju specijalite najboljih rovinjskih restorana, razgledaju izložbu oldtajmera (od vespi do vintage nameštaja i vinila), uživaju u plesnim radionicama svinga, lindija, jivea, tvista, kao i u projekcijama vintage filmova.

- Dolce Vita je hedonistički vintage vikend u Rovinju koji spaja muziku, ples, modu, dizajn, oldtajmere, hranu i vino u jedinstveni doživljaj. Ovaj festival je vremeplov koji odvodi goste u 50-e i 60-e godine prošlog veka, u doba stila, Sofije Loren, Brižit Bardo, Marčela Mastrojanija, Žana Pola Belmondoa… - ističe Tomo Ricov, direktor Festivala "Dolce Vita".

Kao uvod u upoznavanje Beograđana sa jedinim vintage festivalom, u subotu sa početkom u 21.00 časova, u Mikser House-u, Festival "Dolce Vita" će se predstaviti beogradskoj publici kroz koncert Swingersa, devetočlanog benda čije nastupe publika i kritičari često porede sa Las Vegas šouom.

Kvalitetna mešavina muzike kakva je mogla da se čuje na pozornicama Las Vegasa od svinga, preko džajva, rokenrola i tvista do mamba i kalipsa. Bend koji predvodi originalni pevač i vođa legendarnih Fantoma, Robert Mareković će pred publikom u Mikser House-u izvesti popularne kompozicije Dina Martina, Frenka Sinatre, Džerija Li Luisa, Elvisa Preslija.

- Prva ploča moje matične grupe Fantomi, "Veliki odmor", bila je izuzetno popularna u Srbiji. Pesme poput "Bijeli Cadillac" i "Nedjelja" osvajale su eter, ali je ovo prva prilika da se predstavim sa grupom Swingers beogradskoj publici. Nakon osam zemalja u kojima smo nastupali, biće nam pravi izazov da se i u Beogradu predstavimo u pravom, dakle, što boljem svetlu - kaže Robert Mareković, vođa Swingersa i obećava da će posetioci sigurno zaplesati u ritmu muzike iz druge polovine prošlog veka.

Za svoj album "Samo jednom se ljubi" članovi Swingersa nagrađeni su sa diskografskom nagradom "Porin", najuglednijom te vrste u Hrvatskoj. Nakon njihovog nastupa, atmosferu će dodatno zagrejati poznati DJ Tomo Ricov kao i Robert Mareković, koje će pratiti igra Dolce Vita pin-up devojaka.

Ulaz na koncert benda Swingersi u Mikseru je besplatan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sju

    21. mart 2014 | 21:10

    Jeeeee jedva cekam ovo je odlicna informacija.Bas ste me obradovali:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA