Krimski premijer poručio bivšoj braći: Ukrajinci, recite NE Evropskoj uniji!

- Sva industrija i poljoprivreda ne samo na jugoistoku zemlje već i u drugim delovima Ukrajine biće uništena u roku od nekoliko meseci, nakon što stupi na snagu sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa EU - rekao je Sergej Aksijonov

  • 12

Premijer Krima Sergej Aksijonov pozvao je danas narod Ukrajine da se bori protiv nastojanja Kijeva da se priključi EU, što bi bilo, kako je rekao, fatalno za tu zemlju.

U svom obraćanju ukrajinskom narodu koje je prenosila televizija, on je istakao da pokret podrške tradicionalnoj i jedino legitimnoj političkoj i ekonomskoj uniji sa Ruskom državom sada dobija na zamahu u mnogim regionima Ukrajine, javio je Itar-Tas.

- Tražim od vas da to podržite radi zajedničkog dobra. Ustanite u borbu za pristojnu budućnost, za našu zajedničku budućnost - obratio se on ukrajinskom narodu.

Premijer je dodao da ta borba ne bi bila uperena protiv Ukrajine kao države jer je, kako je rekao, "samo vi možeste spasti".

- Sva industrija i poljoprivreda ne samo na jugoistoku zemlje već i u drugim delovima Ukrajine biće uništena u roku od nekoliko meseci, nakon što stupi na snagu sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa EU - rekao je Aksijonov.

- Milioni ljudi ostaće bez sredstava za egzistenciju i imaće izbor samo između umiranja i toga da postanu najamna radna snaga - upozorio je on narod Ukrajine, prenosi Itar-Tas.

Premijer Krima je dodao da će se se sve to desiti samo da bi se omogućilo domaćim ukrajinskim oligarsima da nastave da neometano ubiraju benefite pljačkajući vlastiti narod.

- Na taj način bi trebalo da se i grupi nacističkih političara omogući da ostvare svoje kanibalističke ideje o čistoti ukrajinske nacije - naveo je Aksijonov, prenosi Itar-Taš.

On je dodao da ne govori u ime Rusije ili njenog rukovodstva, već da izražava vlastiti stav i mišljenje multietničkog naroda Krima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. mart 2014 | 22:06

    Primer Srbije dokazuje da je covek u pravu.

  • stonoga

    22. mart 2014 | 21:55

    Све је лепо рекао. Мени лично смета наслов "бившој браћи". То су и сада браћа. Да није глобалистичких интереса по људском и Божијем закону, то би био један народ. Овамо делимо се и бивамо бивша браћа баш као што интереси глобалиста и хоће.

  • zlo i naopako

    22. mart 2014 | 22:36

    Covek je apsolutno u pravu. EU izaziva samo nevolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA