Mali: Skupština Beograda do 1. aprila

Predsednik Privremenog organa je podsetio da su 17. marta u Službenom listu grada Beograda izašli rezultati izbora za gradski parlament

  • 3

Predsednik Privremenog organa Siniša Mali najavio je da će konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biti sazvana do utorka, 1. aprila.

Mali je u izjavi novinarima, podsetio da su 17. marta u Službenom listu grada Beograda izašli rezultati izbora za gradski parlament, a od tada teku dva meseca za održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada.

- Takođe, dve nedelje od tog datuma (17. marta), odnosno 15 dana od tada, teku rokovi da predsednik Privremenog organa sazove tu konstitutivnu sednicu - rekao je Mali.

Na konstitutivnoj sednici se, kako je objasnio, biraju predsednik i sekretar Skupštine grada i verifikuju mandati odbornika u gradskom parlamentu. Takođe, dodao je Mali, na toj ili na nekoj drugoj sednici koja se održava u roku od mesec dana od konstitutivne sednice, bira se gradonačelnik i članovi Gradskog veća. 

Prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije, SNS je na izborima za beogradski parlament osvojila 43,62 odsto glasova, odnosno 63 mandata, DS 15,7 odsto glasova i 22 odbornika, koalicija SPS-PUPS-JS imaće 16 odbornika (11,49 odsto glasova), dok će DSS imati devet odbornika (6,39 odsto glasova).

Ostale liste nisu ušle u gradski parlament.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYXY

    24. mart 2014 | 13:01

    samo ne ti za Beograd

  • Feliks

    24. mart 2014 | 17:56

    Čeka vas puno posla, jer znamo u kakvom stanju je prethodna vlast ostavila Beograd.

  • Cole

    24. mart 2014 | 16:51

    Što pre to bolje. Treba dosta vremena da se ispravi sve što je loše uradila predhodna vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA