VOZAČI, OPREZ: U ovim ulicama možete ostati bez točkova (FOTO)

Neregulisan saobraćaj je jedna od stvari koje grad Beograd čine haotičnim. Semafori koji neretko nisu u funkciji, neasfaltirani putevi, ulegle šahte, rupe na ulicama su samo neke od stvari koje predstavljaju opasnost po gradski saobraćaj. Zbog opasnih rupa, često se desi da neko ostane i bez točkova na automobilu

  • 28

Asfalti na mnogim ulicama Beograda prepuni su rupa i oštećenja. Zima, koja je sada iza nas, je bila veoma blaga, tako da oštećenja nisu nastala pod uticajem niskih temperatura, već su rezultat velike prometnosti saobraćaja i neadekvatnog asfaltiranja ulica.

Ma koliko komunalna preduzeća bila angažovana oko sanacije i adaptacija Beogradskih ulica, čini se da je svaki trud nedovoljan jer su oštećenja na ulicama brojna.

Ulice u kojima su oštećenja najveća su Karađorđeva, Ruzveltova, Kneza Miloša, Brankova, Ustanička ulica i pojedine deonice ulice Džordža Vašingtona.

Za Karađorđevu ulicu je karakteristično da prolazi veliki broj teretnih kamiona koji opterećuju asfalt i nakon izvesnog vremena dolazi do njegovog oštećenja i pucanja. Slična priča je i sa ulicama Kneza Miloša, Ruzveltovom i Brankovom, koje su zbog velikog prometa saobraćaja, mnogo puta do sada iziskivale popravke.

Mnoge ulice koje se nalaze van centra grada, kao Ustanička ulica, često su dosta zapostavljene, te predsatvljaju opasnost kako po vozila, tako i po pešake.

Zbog neadekvatnog postavljanja asfalta, ali i zbog ne održavanja puteva, dešava se da šahte ulegnu i na taj način budu velika pretnja vozačima.

- Da biste dobili najpreciznije podatke, potrebno je da se izvrši snimanje puteva. Postoji posebno vozilo, po uzoru na Gugl map, kojim se sprovode snimanja. Obradom napravljenih fotografija i snimaka, dobijate tačnu procenu stanja. Iz nepoznatog razloga, ulice našeg grada još uvek nisu procenjene na ovaj način, ali se nadamo da će uskoro i to dogoditi. Činjenica je da su Beogradske ulice u sve lošijem stanju a razlog toga je nedostatak finansijskih sredstava - rekao je Damir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.

Iako odgovorna lica tvrde da ova oštećenja ne mogu da budu uzrok saobraćajnih nesreća, i te kako mogu da nanesu veliku štetu vozilima.

- Prošle zime, u toku vožnje sam hteo da zaobiđem rupu na putu. Međutim, zbog napadalog snega sam uleteo pravo u nju i tako sam oštetio zadnji točak - kaže zabrinuti taksista M. K. i naglašava da je neophodno da grad obrati pažnju na problematične ulice.

Dok ne dođu neki bolji dana za beogradske ulice, savet svim vozačima je da obrate posebnu pađnju na kolovoz kojim se kreću!

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. mart 2014 | 18:35

    Šta vozači oprez ,sram vas bilo! Na svakoj registraciji sam platio debelo da toga nema. Opletite po odgovornim ! A ne vozači oprez

  • Beogradjanin

    28. mart 2014 | 18:49

    Ulice nam se raspadaju ,vazno je da cemo imati Beograd na vodi...

  • Zbunjen

    28. mart 2014 | 19:32

    A na sta mi sa motorima da obratimo paznju..da ne ostanemo bez tocka il bez glave!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA