UŽIVO: Gledajte rađanje beloglavog supa u Beo zoo vrtu!

Kako ne bi propustili dolazak ptića na svet, koji se očekuje najkasnije za sedam dana, zoološki vrt u Beogradu instalirao je kamere u kavezu da bi putem video nadzora pratili ženku

  • 0

U Vrtu dobre nade poslednjih dana uprte su u jednu tačku - jaje u gnezdu beloglavog supa.

Kako ne bi propustili dolazak ptića na svet, koji se očekuje najkasnije za sedam dana, zoo - vrt je instalirao kamere u kavezu da bi putem video nadzora pratili ženku, a taj prizor dostupan je svima na sajtu Vrta.

Ženka beloglavog supa snese jedno jaje godišnje, na kojem ona i mužjak leže između 50 i 60 dana. Još jedan problem je što ženka neretko odbija da hrani mladunče, a da bi ovaj lešinar preživeo, potrebni su posebni enzimi koji se nalaze u stomaku odrasle životinje. Međutim, timu stručnjaka iz zoo-vrta pošlo je za rukom ono što drugima nije.

- Zahvaljujući doktoru Dušanu Stanojeviću, koji je volonter u zoološkom vrtu, mi smo za prethodnog beloglavog supa sa Kliničkog centra Srbije dobili najfinije enzime ljudskog porekla koje smo mešali sa enzimima nekih drugih životinja i tako je ptica preživela i odrasla u stabilnu jedinku - navodi Vuk Bojović za "24 sata".

Rađanje ptića beloglavog supa možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA