Porodilji u Višegradskoj za besplatan epidural tražili 150 evra?

- Porođaj je odlično prošao, a sutradan me žena koja mi je dala anesteziju pitala da li je sve u redu. Kad sam pitala da li joj nešto treba, ona je kao iz topa odgovorila - 150 evra. Muž je doneo novac koji sam joj dala na ruke. Sad se osećam užasno, kriva sam koliko i ona, trebalo je da je prijavim - kaže Milica S (33), koja se porodila nedavno

  • 31

Beograđanka Milica S. (33), koja se nedavno porodila se u GAK Višegradska, optužila je osoblje ove institucije da joj je tražen novac za epiduralnu anesteziju, koja je inače besplatna!

- Porođaj je odlično prošao, a sutradan me žena koja mi je dala anesteziju pitala da li je sve u redu. Kad sam pitala da li joj nešto treba, ona je kao iz topa odgovorila - 150 evra. Muž je doneo novac koji sam joj dala na ruke. Sad se osećam užasno, kriva sam koliko i ona, trebalo je da je prijavim - rekla je Milica.

Dragana Soćanin iz Udruženja “Roditelj” kaže da je “plaćanje anesteziologa svakodnevna pojava u porodilištima”, piše Blic.

- Znaju se “tarife“ lekara i anesteziologa, iako oni primaju platu, a žene misle da treba da ih dodatno nagrade. E, pa ne treba! Strašno je što od žena u posebnom emotivnom stanju traže novac dok su one još u bolnici pod nadzorom istih lekara - ističe ona.

Rezultati istraživanja tog udruženja o korupciji u porodilištima 2013. pokazala su da žene iz straha ne prijavljuju lekare.

- Javilo nam se više od 100 Beograđanki sa neprijatnim iskustvima - kaže Soćanin.

Uprkos brojnim pokušajima da se dobije izjava od direktora pomenute ustanove dr Aleksandar Stefanovića, on se nije oglašavao. Prema rečima zaposlenih, samo je on ovlašćen da daje izjave za javnost, ali je non-stop bio na sastancima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodar

    7. april 2014 | 13:56

    A sta je tu cudno? Tako je vec godinama i to svi znaju i svi cute....

  • Ljuti Četnik

    7. april 2014 | 13:58

    Čistka, bravo gradjani

  • Simke

    7. april 2014 | 16:22

    Nemam obicaj da komentarisem po internetu, ali ovoliku kolicinu gluposti,nisam mogao da zaobidjem. Moja supruga je rodila dvoje djece i obadvoje sa epiduralom. Naravno besplatno. Ginekologa, nisam pocastio,jer bi se to ovdje smatralo teskom povredom krivicnog zakona, isto kao i u Srbiji. Primanje i davanje mita je krivicno djelo. Ovdje ginekolog ne bi ni uzeo, a kamoli trazio. Uredjeno drustvo ima i uredjene odnose. Vi gospodjo, ako mislite da bi Srbe trebalo poradjati na livadama,vjerovatno vam je to kompleks ili ste prozivjeli na neki nacin. Zbog Vas i Vama slicnim, Srbija i propada. Vas nacin razmisljanja je na nivou psihijatrijskih paacijenata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA