Želite da postanete vitez? Trk na Kališ! (FOTO)

Kraljevski red vitezova, već dugi niz godina organizuje na tvrđavama multimedijalne viteške spektakle, namenjene deci i roditeljima, kao i brojnim gostima iz Srbije i čitavog sveta. Pogledajte šta vas očekuje ove godine

  • 2

Multimedijalni viteški spektakl, ove godine će biti održan na veliki dečiji praznik - Vrbicu, u subotu 12. aprila od 13.30 časova, na Beogradskoj tvrđavi, u gornjem gradu, na platou ispred Despotove kule.

Kroz kreiranje i produkciju jedinstvenog spektakla za decu i turiste, "Vitez Fest" na veoma inovativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire u digitalnu tehnologiju, teatar i multimedijalne performanse, dvorsku i savremenu muziku, kovani mač i računar, Srbiju i svet.

Pod sloganom: "Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze!", Vitez Fest vas poziva da doživite modernu bajku na Beogradskoj tvrđavi. Širi cilj projekta je da kreira na globalnom planu najbolju sliku Srbije na početku 21. veka.

Po ideji Princeze Linde Karađorđević, srpski vitez je brend koji ima snagu da ponese Srbiju na viši nivo, kao što su dvorci na Loari u Francuskoj ili samuraji u Japanu. Tako Beograd, postaje grad vitezova, dece i radosti.

"Vitez Fest" če biti održan u organizaciji Kraljevskog reda vitezova, u saradnji sa mnogim institucijama.

U glavnom programu, učestvovaće mačevaoci, muzički solo izvođači, mnoge muzičke grupe, horske trupe i dramski izvođači. Pored glavnog programa, ovu manifestaciju će upotpuniti prateći program koji će činiti izložba slika i viteških rekvizita, prodaja srednjovekovnih suvenira i rukotvorina, slikarske radionice.

Muzičko-scenski program će obeležiti Madam Piano, koja se specijalno za ovu priliku vraća na scenu, zatim operska diva Tanja Andrejić, kao i legendarna grupa Legende. Među mnogim izvođačima učestvovaće i grupa Hazari, ali i Aca Seltik sa novim sastavom Despot, koji će ovom prilikom pevati na srpskom jeziku.

Narednih godina, projekat će biti proširen i drugim segmentima sa ciljem da preraste u veliki, međunarodni, kulturno-turistički događaj koji će da brendira Beograd kao viteški grad, a Srbiiju kao vitešku zemlju.

Organizatori naglašavaju da je ulaz za ovu manifestaciju slobodan.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA