BAJAGA OTKRIO MISTERIJU: Evo šta znači "442 do Beograda" (VIDEO)

Godinama već kruže mitovi šta znači "442 do Beograda", a Bajaga je odlučio da preko Telegrafa reši misteriju. Jedni misle da je to razdaljina između Beograda i Skoplja, drugi da ima veze sa Zagrebom, treći s lokomotivom... Bajaga ima skroz drugačije objašnjenje koje nismo očekivali

  • 43

Popularni pevač Momčilo Bajagić Bajaga ekskluzivno za Telegraf otkrio je značenje broja 442 iz svoje pesme "442 do Beograda". Nakon silnih nagađanja šta ovaj broj može da predstavlja, kontaktirali smo Momčila koji nam je sve objasnio.

Jedna od teorija koju su građani izneli jeste da se radi o rastojanju od Skoplja do Beograda koji su udaljeni približno 442 kilometra.

Druga kaže da je ovo relacija između Zagreba i prestonice Srbije, ali to je malo verovatno, jer je stvarna relacija oko 390 kilometara.

Treća je teorija da je 442 broj lokomotive JŽ 1 442 001 koja je na pruzi Beograd-Zagreb napravila rekord od nekih 180 km/h u smeru Beograda.

Iako sve ovo deluje logično, ništa od toga zapravo nije tačno. Momčilo Bajagić se slatko nasmejao kad smo ga pozvali i pitali o čemu se radi.

- Broj 442 ne odnosi se ni na kakvu konkretnu razdaljinu i tu ne postoji nikakva simbolika. Istina je da je približna kilometraža do Skoplja ili do Sarajeva, ali to mi nije bilo u glavi kada sam se odlučio za taj broj. Uzeo sam ga jer sam želeo da navedem neku veću destinaciju, a ne 20 kilometara, a ovaj broj se savršeno rimovao - pojašnjava nasmejani Bajaga.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA