SKANDAL: Deo Ulice vojvode Stepe sad se zove Ulica generala Štefanika!

Republički geodetski zavod izdao je obaveštenje po kojem se deo Ulice vojvode Stepe deli na dve: Ulicu generala Štefanika i Šumadijske divizije. Građani su ogorčeni jer moraju da menjaju dokumenta, dok Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica nema informacija o ovom činu

  • 18

Stanovnici naselja Stepe Stepanović iznenadili su se kad su pre dva dana na njihovim zgradama zatekli obaveštenje kojim njihova Ulica vojvode Stepe menja naziv u Ulicu generala Štefanika i Ulicu Šumadijske Divizije!

Republički geodetski zavod izdao je obaveštenje po kojem se jedna ulica deli na dve. Građani nisu bili unapred obavešteni, što je izazvalo veliki revolt.

Osnovni problem je, kažu, to što sada moraju da menjaju sva dokumenta - od lične karte, preko pasoša, zdravstvene knjižice. Takođe, ubuduće će postojati i veliki problem s računima.

- Niko nam ništa nije rekao, niti nas je obavestio zašto se ovo dešava! Sad moramo da vadimo sva dokumenta ispočetka. Moram da jurim novu ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, pasoš. Preksinoć sam se vraćala kući, natpis je samo stajao na zgradi. Mogli su barem da nam objasne zašto - priča za Telegraf izrevoltirana stanovnica naselja Snežana K.

U Republičkom geodetskom zavodu u službi za katastar još uvek niko nije dao odgovor zašto je došlo do ovakve situacije. Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica nije zasedala dug vremenski period i tvrdi da nema informacija o ovom činu.

Milan Rastislav Štefanik bio je slovački astronom, političar i general francuske armije, za koga se smatra da je jedan od osivača Čehoslovačke. Učestvovao je kao ratni pilot i dobrovoljac u borbama na Srpskom frontu 1915. godine.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA