IZABRAN GRADONAČELNIK: Siniša Mali na čelu Beograda! (FOTO)

Dosadašnji predsednik Privremenog organa Beograda glasovima odbornika SNS-a, koalicije oko SPS-a i DSS-a izabran je za novog prvog čoveka glavnog grada Srbije

  • 7

BEOGRAD JE DOBIO SVOG VOĐU! Kandidat Srpske napredne stranke Siniša Mali voljom većine u Skupštini Grada Beograda izabran je za novog gradonačelnika glavnog grada Srbije.

Na predlog 110 odbornika Skupštine Beograda, sednicom kojom je predsedavao Nikola Nikodijević iz SPS, juče izglasan za prvog čoveka beogradskog parlamenta Siniša Mali proglašen je za gradonačelnika.

Sednica Skupštine Beograda počela je sa dnevnim redom od 4 tačke, a izbor gradonačelnika bila je pretposlednja.

Pre ekspozea Siniše Malog, prvo su razrešeni mandata u gradskom parlamentu Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Vanja Udovičić i Nebojša Stefanović, a potom su na njihova mesta izabrani novi odbornici redom sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo".

Siniša Mali bio je kandidat na listi Srpske napredne stranke i doskorašnji savetnik Aleksandra Vučića, a izabran je većinom glasova odbornika naprednjaka, koalicije oko SPS-a i DSS-a.

Od novembra prošle godine Mali je na čelu privremene uprave Beograda u kojoj su bili i Mladenović i Nikodijević. Na to mesto postavljen je pošto je Dragan Đilas izgubio većinu i smenjen sa funkcije gradonačelnika.

Siniša Mali je rođen 25. avgusta 1972. u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Master studije završio je na Washington University, St. Louis, SAD, a doktorat je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Nosilac je licence portfolio menadžer, koju mu je dodelila Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije i zvanja Chartered Financial Analyst (CFA).

Od 1995. do 1997. radio je u Deloitte & Touche Central Europe u Beogradu, a kao rukovodilac u ovoj konsultantskoj kući u Pragu radio je od 1999. do 2001. godine. U Investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujorku radio je od maja do septembra 1998. Od januara do jula 2001. bio je pomoćnik ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, a od jula 2001. do oktobra 2003. radio je kao direktor Centra za tendere Agencije za privatizaciju.

Generalni direktor NCA Investment Group je od septembra 2005. do 2008. godine. Od 2004. bavi se poslovima savetovanja u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijske i poslovne konsolidacije i privatizacije. Od januara 2013. godine savetnik je prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za privredu i finansije.

Predsednik je Upravnog odbora Komercijalne banke Beograd i Upravnog odbora Fijat automobili Srbija. Član je CFA Instituta, Serbian Business Angels Network, Fulbright Alumni Association of Serbi i British-Serbian Business Club. Oženjen je, otac troje dece.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA