Američki studenti došli da nauče kako se voli Srbija! (FOTO)

Oko dvadesetak studenata s Alabama univerziteta došlo je u Beograd s ciljem da unapredi odnose mladih kroz interkulturne kominukacije i razmenu iskustava. Sledeće dve nedelje, njihov "domaćin" će biti Čarls Keter, Amerikanac koji je poželeo da bude Srbin

  • 22

U okviru programa "Serbian Fellowship Experience", grupa američkih studenata je stigla u Srbiju. Oni će u sledeće dve nedelje imati priliku da se bolje upoznaju s Beogradom, Novim Sadom i Blacem, kao i srpskim jezikom, domaćom kulturom i tradicijom.

Kroz druženje sa srpskim studentima, imaće priliku da razmene svoja iskustva i da učestvuju u kreiranju jednakosti i uzajamnog poštovanja kulturnog identiteta, kako Srbiji, tako i u SAD.

Studenti će biti smešten u različite srpske porodice s kojima će živeti do kraja posete Srbiji. Njihov domaćin će biti Čarls Keter, Amerikanac koji je poslednjih nekoliko godina proveo promovišući srpski jezik i kulturu.

Osnivač programa "Serbian Fellowship Experience" Aron Brejzelton, student koji je za svoj uspeh dobio nagradu Stejt Departmenta, uključio je Čarlsa u projekat, pozvavši ga da održi interaktivno predavanje na kojem bi izneo svoja iskustva i znanja o Beogradu i generalno o Srbiji.

Naše navike, običaji, znamenitosti, životni standard, kulturološke razlike i mnoge druge stvari su bile predstavljene na ovom predavanju koje bi trebalo da pripremi američke studente na život u našoj zemlji.

- Velika mi je čast što sam imao priliku da razgovaram s ovakvim mladim ljudima, za koje verujem da će dati sve od sebe da ovaj program bude što uspešniji. Nemam često priliku da razgovaram s ljudima kojima je maternji jezik engleski, tako da mi je ova interakcija svakako prijala - kaže Keter za Telegraf.

Gostovanje američkih studenata se održava po drugi put, a tokom prošlogodišnjeg putovanja Alabama univerzitet je stvorio lepu saradnju sa Univerzitetom u Beogradu i Novom Sadu, kao i s poslovnom školom u Blacu. Ovaj projekat je naišao na odobravanje i veliku podršku od strane američke ambasade i američkog kutka Doma omladine.

Primarni cilj ovog programa u Srbiji je rušenje barijera između srpske i američke omladine s ciljem izgradnje mostova za bolje odnose između zemalja u budućnosti. Američka omladina će učestvovati u radionicama na kojima će se pričati na temu stereotipa, diskriminacije i kulturnog identiteta.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    9. maj 2014 | 12:45

    Kakva Adriana lima, ovom čoveku treba dati srpski pasoš jer on u svakoj prilici kad stigne hvali srbiju

  • ENZO

    9. maj 2014 | 12:36

    U Beogradu sigurno nece nauciti kako se voli Srbija. Dosli su u pogresno mjesto. Da bi vidjeli zbog cega su dosli,moraju izaci ix Beograda...sto dalje...to bolje.

  • Лаза

    9. maj 2014 | 12:43

    Врели дани у Алабами.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA