"MILICIJO HAPSI" SE NASTAVLJA: Okršaj oko dečijih igračaka i dalje traje (FOTO)

- Komšije u ulici Majke Jevrosime koje se tuže zbog dečijih igračaka će završiti pred Upravnim sudom u Beogradu, jer rešenje komšijskog konflikta mirnim putem nije moguće a oduzimanje dečijih igračaka je sramotno - za Telegraf kaže Nenad Vuković, advokat tuženog

  • 2

Komšijski odnosi u stambenoj zgradi u ulici Majke Jevrosime su veoma turbulentni, a kako je nemoguće da bilo kakvu vrstu dogovora postignu mirnim putem, komšije često podnose tužbe.

U poslednje vreme, veliku pažnju medija je privuklo neslaganje između sugrađanke koja je tužila svog komšiju, Dragana Savića zbog dečijih igračaka koje drži ispod stepeništa u zajedničkom dvorištu.

Nakon godinu dana tužbi i intervencija komunalne inspekcije, bizarno komšijsko prepucavanje kulminira presudom koja podrazumeva trajno oduzimanje dečijih igračaka.

Iako je komunalna policija danas trebalo da izađe na teren u Ulici Majke Jevrosime da prinudno ukloni mini-tobogan i tricikl, intervenciju je odložena za nedelju dana.

Dragan nije želeo da se ističe u javnosti ovim povodom, pa je izjavu umesto njega dao njegov advokat, Nenad Vuković:

- Mi smo pokušali pre izvršenja da razgovaramo sa čelnicima opštine, ali nam je rečeno da oni ne mogu ništa da urade jer je procedura u toku. Međutim, zbog neke interne greške, odložili su postupak za nedelju dana. Zbog ovako sramne situacije, mi smo prinuđeni da protiv ove odluke drugostepenog organa vodimo čak upravni spor. Tužba mog klijenta bi trebalo da dovede do ukidanja svih odluka donetih do sada jer je sve urađeno protiv zakona - objašnjava Vuković i dodaje da bi troškovi konfiskacije koje bi snosio njegov klijent, za svega dve igračke, bili jako visoki.

Advokat tuženog smatra da je kulminacija loših komšijskih odnosa i presuda Komunalne policije ujedno i loša reklama našeg grada i da se nada da će se ova situacija mirno okončati.

Po rečima drugih stanara, komšinica iz suterena je prvo zatvorila i zabravila zajedničko dvorište. Posle Dejanove tužbe da otvori dvorište za stanare, komšinica uzvraća tužbom za hitno uklanjanje komšijinog štrika za veš, potom sledi njegova reakcija na njene saksije sa cvećem i tepih travom, pa zatim kreću tužbe u vezi sa igračkama, žardinjerom sa cvećem...

Komunalna inspekcija odlučila je da stavi tačku i ukloni igračke jer nema saglasnosti skupštine stanara, koja da apsurd bude veći, zapravo i ne postoji.

Dragan ima dvoje male dece sa kojom živi u veoma malom stanu, a kako podrumski prostor ne postoji, primoran je da igračke drži u zajedničkom dvorištu.

Podsećamo da se osim pomenute komšinice niko od stanara nije bunio za igračke koje Savić drži ispod stepeništa, pa je predpostavka da je tužba samo franšiza već postojećeg komšijskog konflikta.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • schnell

    7. maj 2014 | 23:31

    sto ja nemam ovakvu komsiku, mislim da bi se obesila zbog mene, koliko bi je maltretirao :)

  • Vesna R

    9. maj 2014 | 12:01

    Samo se sprovodi zakon. Zakon mora biti isti i za decije igracke i harlija. To sto smo mi svi komplet sirotinja, kao narod, to je nesto drugo ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA