DNO: Opljačkali ometene u razvoju u centru Beograda!

Ukupna vrednost robe odnesene iz dnevnog boravka udruženja za osobe ometene u razvoju "RO-DE" procenjije se na oko 250.000 dinara. Iako je policija u petak ujutru obavila uviđaj, provalnici još uvek nisu pronađeni

  • 9

Nepoznati lopovi provalili su u prostorije udruženja za osobe ometene u razvoju "RO-DE" u beogradskoj opštini Palilula i odneli televizor, DVD, mini-liniju i oko 5.000 dinara.

Ukupna vrednost robe odnesene iz dnevnog boravka udruženja procenjuje se na oko 250.000 dinara. Iako je policija u petak ujutru obavila uviđaj, provalnici još uvek nisu pronađeni.

U petak ujutru spremačica i defektolog zatekli su otključana ulazna vrata, obijenu  prostoriju i isprevrtane stvari. Nedostajao je  televizor, DVD, mini-linija, mali kuhinjski aparati i novac za svakodnevne troškove boravka, prenose Večernje Novosti.

- Pozvali smo policiju, koja je izašla na uviđaj, ali, koliko smo videli, nije uzela otiske prstiju. Rekli su nam da napravimo zapisnik šta nam od stvari nedostaje, pa ako ih negde prepoznamo da im javimo - kaže Dobrila Spirovska, predsednica udruženja "RO-DE".

Neke od prostorija na adresi povremeno koriste i drugi, pa se u ovom trenutku više ne zna ko sve ima ključ od ulaznih vrata, ističe  Spirovska.

- Jednu prostoriju povremeno koriste penzioneri za svoje zabave, a nekada u njima političke partije održavaju sastanke. Dva puta sedmično ih koristi i berberin. Vrata boravka su uvek zaključana, ali su stara i lako se mogu razvaliti - kaže ona.

Organizacija za vaninstitucionalno zbrinjavanje odraslih osoba sa intelektualnim teškoćama, "RO-DE" svakodnevno od 9 do 15.30 prima 15 osoba u svoj dnevni boravak. Finansiraju se iz sopstvenih prihoda i roditeljske pomoći osoba ometenih u razvoju. Neke od pokradenih uređaja dobili su iz donacija i humanitarnih akcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    9. maj 2014 | 23:24

    najjača je naša policija koja kuka non-stop kako joj sve nešto fali, uniforme, pendreci, lisice, pare,vozila..kako vas nije sramota štetočine jedne, ništa bez dojave niste rešili, kriminal cveta na sve strane a sada bi da vam jadni ljudi sa posebnim potrebama obilaze buvljake i traže ukradene stvari !! taj kom' je palo na pamet da pokrade te jadne ljude ako ima Boga, neka sve na potroši na lekove, baraba jedna !!

  • Tamara

    10. maj 2014 | 00:16

    Sramota!

  • @@@

    10. maj 2014 | 00:33

    Kraj.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA