"Bakarna banda" krade lim i bakar na Novom Beogradu!

Posle FDU, dva vrtića i crkve s kojih su nestali bakarni limovi, sinoć odneti kablovi fiksne telefonije u vlasništvu "Telekoma Srbija" na Novom Beogradu

  • 1

U poslednjih nedelju dana "bakarna banda" hara po Novom Beogradu i krade bakarne limove!

Poslednja u nizu krađa desila se sinoć, kada su pokradeni bakarni kablovi "Telekoma Srbija".

- U noći između 7. i 8. marta dogodila se poslednja krađa na Novom Beogradu, kada je zbog presecanja kablova bez telefonskih linija i drugih telekomunikacionih usluga ostalo oko 5.500  korisnika - kažu za Telegraf.rs iz "Telekom Srbija".

Viktor Štrbac, šef sektora za odnose s javnošću ove kompanije, dodaje da je od početka godine bilo oko 20 krađa bakarnih kablova.

-  Krađe su bile najčeće na području opština Čukarica, Novi Beograd i Palilula. "Telekom" je pretrpeo direktnu štetu od oko 14 miliona dinara - navodi Štrbac.

Podsećamo, ova banda već  danima "operiše" po novobeogradskim blokovima. U samo jednom danu ukradeni su limovi s dva vrtića i sa zgrade Fakulteta dramskih umetnosti.

S krova zgrade vrtića "Pčelica" u bloku 23 na više mesta su ukradeni limeni delovi krova. Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, lim je s vrtića odnošen u dva navrata - pre mesec dana i pre tri meseca.

 

Zgrada Fakulteta dramskih umetnosti takođe je oštećena, kada je 15 tabli bakarnog lima ukradeno s krova. Radoslav Mašić, tehnički direktor FDU, za Telegraf.rs kaže da se ukradeni delovi nalaze tačno iznad pozorišta i bioskopa.

- Nismo samo mi u pitanju. To veče su krali su po celom Novom Beogradu. Šteta je zaista velika, limovi su kidani, oštećena nam je izolacija. Ne treba juriti te što kradu, nego osobe koje otkupljuju lim - poručuje Mašić.

Prema prvim procenama, šteta je oko 6.500 evra. Kilogram ukradenog lima kreće se od 350 do 500 dinara.

(Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki_Belgrade

    8. mart 2012 | 19:19

    "Bakarna banda" krade lim i bakar na Novom Beogradu! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/atqpt4ry via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA