Bedem dugačak 650 metara čuva Beograd od Dunava (FOTO)

Bedem je dugačak 650 metara, visine je 1,2 metra i na njegovoj izgradnji je u toku noći radilo 200 radnika komunalnih preduzeća i 500 volontera. Gradonačelnik je zahvalio svim komunalnim radnicima koji su učestvovali, ne samo u izgradnji ovog, već i svih ostalih odbrambenih nasipa u prestonici

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zaštitni bedem na Zemunskom keju i istakao da je grad potpuno spreman za nadolazeći poplavni talas na Dunavu, čiji se vrh očekuje do petka.

Bedem je dugačak 650 metara, visine je 1,2 metra i na njegovoj izgradnji je u toku noći radilo 200 radnika komunalnih preduzeća i 500 volontera. Gradonačelnik je zahvalio svim komunalnim radnicima koji su učestvovali, ne samo u izgradnji ovog, već i svih ostalih odbrambenih nasipa u prestonici. On je posebno zahvalio volonterima koji su se samoinicijativno organizovali i grad učinili sigurnijim.

- U proteklih nekoliko dana izgrađeno je 5,5 kilometara bedema. Upotrebeljno je više od 350.000 džakova sa peskom, u rezervi ima još pripremljenih 50.000 džakova za svaki slučaj, kao i 100.000 praznih džakova ako budu bili potrebni – istakao je Mali i dodao da ovaj bedem nije juče postojao, ali „dokazali smo da možemo da radimo brzo i efikasno da bismo zaštitili svoj grad.

Ovo su najkritičnija mesta kojima preti Dunav (MAPA)

Obilasku su prisustvovali i v.d. direktora „JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević, predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković i čelnici opštine Zemun.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA