OBRENOVAC: Od sutra prijava štete

Nakon velike poplave, Obrenovčani će moći da prijave sve oštećene objekte i vozila u opštini. Međutim, kako opština neće odjednom moći da primi toliko veliki broj prijava, predsednik opštine Miroslav Čučković je zamolio građane da budu strpljivi

  • 4

Gradska opština Obrenovac od sutra će ponovo početi da radi, najavio je predsednik opštine Miroslav Čučković. On je pozvao građane na strpljenje, jer službenici neće biti u mogućnosti da odjednom prime sve prijave šteta u poplavama.

Opština Obrenovac počeće da radi sutra ujutro u devet sati, na staroj adresi i u staroj zgradi, precizirao je Čučković na konferenciji za novinare i istakao da će u opštini dežurati ljudi koji će pružati neophodne informacije građanima, koji će moći da prijave sve što im je oštećeno u poplavama.

- Napravili smo 10 kategorija dobara koja su oštećena poplavom, od individualnih stambenih objekata, poljoprivrednih objekata, lokala, firmi, do automobila i drugih pokretnih stvari, kao što su plovila i radne mašine - rekao je Čučković.

Miroslav Čučković

On je takođe napomenuo da, kada opština sutra počne da radi, neće biti u mogućnosti da odjednom primi svih 30.000 zahteva za oštećene objekte i 25.000 zahteva za oštećene automobile i zato zamolio građane za strpljenje, jer će prijave biti moguće i putem telefona i Interneta.

- Nakon toga će komisije izaći na teren i napraviti zapisnike - rekao je Čučković.

On je, kako je saopšteno iz opštine, najavio da bi u utorak ceo Obrenovac trebalo da dobije tehničku vodu, kako bi mogli da počnu procesi dezinsekcije, deratizacije i čišćenja grada i dodao da je velikim zalaganjem "Elektrodistribucije Beograd" i radnika JKP "Vodovod i kanalizacija" Obrenovac uspostavljena strujna veza sa fabrikom za prečišćavanje vode na Zabrežje.

- Što se tiče kanalizacionog sistema, ronioci su sve vreme na terenu i pokušavaju da reše situaciju sa jezerima u gradu, kako bi što pre postojećih 11 džepova očistili od vode. Tu pre svega mislim na naselja u centru grada, kao što su Dudovi, naselja Viraga, Senjak i druga - kazao je Čučković i istakao da se dodatno radi i na tretiranju komaraca sa zemlje i iz vazduha.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jecika

    25. maj 2014 | 18:42

    Pa Cucko ,porani malo od 7h pocni da radis pa ces stici..ne moras i u ovoj situacija da lencaris. I koje vise strpljenje kad smo ostali bez icega ? ?

  • Predrag

    25. maj 2014 | 22:08

    Kada ce da se pokrene pitanje odgovornosti?

  • Dragan

    29. jun 2014 | 00:25

    Slusam na tv da ce se otvoruti sajt za prijavu stete a i u tekstu predsednika opstine Obreovac isto pise,pa se pitam gde je taj sajt gde se to moze uciniti.Ako neko zna bio bih mu zahvalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA