HAFINGTON POST: Treba da jedete i pijete u Beogradu (FOTO)

Blogerka čuvenog lista Stefani Bi u svom tekstu ishvalila srpsku prestonicu i preproučila svojim čitaocima da je obavezno posete

  • 18

Beograd se ponovo našao u centru svetske medijske pažnje. Ovog puta, o srpskoj prestonici je pisao čuveni "Huffington post", tačnije njegova blogerka za putovanje i zabavu Stefani Bi, koja je toplo preporučila čitaocima da posete naš glavni grad i da probaju naše specijalitete, kao i pića.

- Otkrila sam da je Beograd sličan Kipru. Iako su to dve različite destinacije, Srbi su neverovatno prijateljski i gostoljubiv narod. Dekadenciju dobijate po praktičnoj ceni, a istorija ove zemlje je nova i sirova. Srbi su se borili za demokratiju, a Srbija je postala nezavisna zemlja 2006. godine... Mladi Srbi su udahnuli dah života Beogradu. Sjajna hrana. Sjajna pića. Sjajni noćni život. Sjajne žurke na splavovima. Sjajni ljudi - napisala je Stefani, i preporučila nekoliko lokacija koja se nalaze u srpskoj prestonici.

Za omiljene kolače, doručak i familijarnu gostoljubivost

Nađite se se lokalnim stanovništvom u svom uobičajenom kafeu za doručak i počnite svoj dan kako valja. Sa šarmantnim bifeom koji se menja svakodnevno, kao i sa intinom kuhinjom koja zna vaše zahteve, nećete imati želju da istražujete alternative za doručak. Hotel "Townhouse 27" je učinio moju jutarnju rutinu ugodnom i nije postala dosadna. Doručak koji je kreativan kao hotelov umetnički dizajn? Da, hvala.

Za sve što je jednostavno, čisto i pod vedrim nebom

Idite na pinkik u lokalni park... koji se nalazi unutar tvrđave i koji ima pogled na reku (Pravi život, "Igra prestola"). Pogledajte kako gospoda igraju šah i dozvolite im da vam osvoje srce.

Za modernu eleganciju

Počastite se pravim obiljem u restoranu prvog beogradskog hotela sa pet zvezdica. Za svih pet čula, "Skver" služi samo najbolja organska vina i savremenu kontinetalnu kuhinju.

Za gozbu i nekoliko pića, gde Dunav susreće Savu

Uzmite u razmatranje bar u Beton hali na Savi, gde se prostiru moderni kafe restorani duž obale... između izazova istorije. U jednom momentu ste na razmetiljivom mestu, a u sledećem trenutku ste u zapuštenim delovima. Podsetnik na to koliko je Srbija otišla daleko, prošlost od koje odlaze još dalje.

Za tradicionalnu srpsku kuhinju, idite u Skadarliju

Boemski banket! Mislim... ako su meso, krompiri i vino vaša stvar, pronašli ste gastronomski ekvivalent za Diznilend.

Beogradski noćni život

Najpopularniji barovi/klubovi duž reke su: "Fristajler", "Blejvoč", "Džimis" i "River".

Najpopularniji klubovi u centru Beograda su: "Teatro", "Kasina Bar", "Vanila", "Tajmaut" i "Hil".

Najpopularniji klubovi/saloni za elektrosku dens muziku i top 40 su: "Dragstor Plej" i "Plastik".

(Telegraf.rs/izvor: Huffington Post)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    31. maj 2014 | 00:07

    Ne znam ko je blogerka, ali Srbija sigurno nije nova zemlja sa novom istorijom, cak sta vise, kladim se da je Srbija starija od njene zemlje.

  • Marko

    31. maj 2014 | 00:18

    Blago nama kaf je prva asocijacija dobar provod (cisto da znate da stranci dobrim provodom ne smatraju jeftinu rakiju i priucenog dj nego konzumiranje droge i sex na kraju) sto samo govori koliko su nam pojedine devojke "skupe" a onda posle toga jos kazu kako nam je istorija sirova,verovatno zato sto smo mi vec imali tradiciju kad su moreplovci stigli u Ameriku.Totalno se pogresno prezentujemo u svetu,Beograd i Amsterdam postaju simbol za poroke,nocni zivot,alkohol i seks.Bravo

  • gaga

    31. maj 2014 | 01:02

    Kako to misli Srbija postala nezavisna 2006? Pa tada je Crna Gora postala tek nezavisna, a Srbija je postojala vekovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA