MALI: U školama ponovo programi koji afirmišu sport

Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, od septembra će u školama ponovo biti zastupljeni programi koji razvijaju takmičenja u školama

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas završnoj svečanosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji povodom "Gimnazijade", takmičenja beogradskih gimnazija u malom fudbalu, basketu i odbojci.

Gradonačelnik je tom prilikom uručio pehar pobednicima "Gimnazijade", Petnaestoj beogradskoj gimnaziji. Manifestaciji je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i pomoćnik sekretara za sport i omladinu Vuk Blečić.

Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje manifestaciji koja okuplja veliki broj učenika, promoviše sport, zdrav život i drugarstvo.

- Ovakvo takmičenje razvija timski duh, osećaj za fer-plej, drugarstvo, uči vas pobedama i porazima, kako da razvijate sistem vrednosti da bi bili bolji i uspešniji kada izađete iz gimnazije. Nije važno biti vrhunski sportista, bitno je da vas sport nauči da budete bolji i uspešniji čovek. Upravo zbog toga je grad Beograd podržao ovu manifestaciju. U svom ekspozeu sam rekao da ću se baviti time da vratim sport u škole – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, od septembra će u školama ponovo biti zastupljeni programi koji razvijaju takmičenja u školama, ali i mogućnosti da se nakon opštinskog organizuje gradsko, a onda i takmičenje na nivou republike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    6. jun 2014 | 20:36

    Da, a prosle nedelje su javili iz ,,grada" da sledece godine nece placati bazen za nasu skolu koja nema salu. Valjda je to ta podrska. Sve jedno ce te pare davati Tasmajdanu da opstane jer je i onako gubitas. Valjda je bolje da onda bar plate plivanje za djake? Isto Taš dobije pare, a djaci plivanje.

  • VULE

    7. jun 2014 | 08:48

    Znaci priznajete da raniji sistem i nije tako los...fala bogu da i vi nesto ukapirate...deca su nam na ulicama..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA