Gradski automobili prodati za 11 miliona, sav novac ide ugroženima od poplava (FOTO)

Od prodaje automobila prihodovano je 11.505.648 dinara, a preostala vozila biće donirana po prioritetnoj listi ugroženima od poplava. Najveće interesovanje zabeležili su automobili koji su bili u vlasništvu „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, „Beogradskih elektrana” i „Parking servisa”

  • 6

Oko podneva, u Sava centru, završeno je javno nadmetanje za prodaju službenih automobila u svojini grada, javnih preduzeća i privrednih društava kojima je osnivač grad Beograd.

Ukupan ostvareni prihod, koji će biti uplaćen u humanitarne svrhe, kao pomoć ugroženima u poplavama sa teritorije grada iznosi 11.505.648 dinara. U nadmetanju u amfiteatru Sava centra učestvovalo je 120 zainteresovanih kupaca, prodata su 54 vozila, a svi preostali automobili biće donirani ugroženima od poplava, po utvrđenoj listi prioriteta.

Humanitarnoj aukciji prisustvovao je i Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda, zadužen za komunalne delatnosti. Komentarišući tok aukcije i njen značaj, Milosavljević je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom i podsetio je da, pored racionalizacije poslovanja gradskih preduzeća, nadmetanje ima i humanitarni karakter.

- Veoma smo zadovoljni samim tokom aukcije i izlicitiranim iznosima, koji će biti uplaćeni na račun namenjen ugroženima od poplava. Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i tako pomogli da dođemo do neophodnih sredstava koji će mnogo značiti onima kojima je u ovom trenutku pomoć najneophodnija. Automobili koji nisu prodati biće, po listi prioriteta, donirani onima kojima je takva pomoć potrebna i verujem da, iako za njih nisu dobijena novčana sredstva, imaće svoju svrhu i doneće korist onima koji će ihkoristiti – rekao je Milosavljević.

Najveće interesovanje zabeležili su automobili koji su bili u vlasništvu „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, „Beogradskih elektrana” i „Parking servisa”. Najveći broj prodatih automobila pripada srednjoj klasi i vozilima domaće proizvodnje.

Najskuplje prodato vozilo je „Škoda Superb 2.5 TDI” iz 2011. godine, vlasništvo JKP „Pogrebne usluge”, koje je postiglo cenu od 1.320.000 dinara, a najveće uvećanje zabeleži je kamion TAM iz 1982. godine, koji je od početne cene od 279.414 dostigao krajnju cenu od 565.000 dinara.

Najviše učesnika, njih 12, licitiralo je vozilo „Micubiši l200 GLS 2.5 td”, koje je od početne cene od 230.486 dinara, dostiglo krajnju cenu od 455.000 dinara.

Podsetimo, vozila koja su predmet aukcije građani su mogli da razgledaju od 29. maja, na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra, popularnog „Buvljaka” na Novom Beogradu. U tadašnjem obilasku, gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da se radi o akciji racionalizacije troškova Gradske uprave, čiji je cilj ušteda i

smanjivanje nepotrebnih izdataka, kao i da će najavljena aukcija imati humanitarni karakter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prištevac

    7. jun 2014 | 16:06

    Na ovim slikama kola izgledaju dobro...alii....11 milinona je 100.000eur koliko je to u proseku vozila?koliki je bio broj drzavnih ili gradskih automobila?

  • 54 prodata

    7. jun 2014 | 16:43

    i to je mnogo kolike su im bile početne cene.

  • meek mill

    7. jun 2014 | 20:32

    koliko li su vozila prelazila ako su sluzena i za kupovinu kupusa i zivine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA