Danas smena Bojovića?

- Tačno je da ćemo se sastati i razmatrati rad Zoo-vrta. Propusta je bilo, ali je neozbiljno da sada govorim o eventualnoj ostavci Bojovića kada sam tek pre nedelju dana postavljen na mesto direktora Skupštine ove ustanove - kaže Ivan Sočo, sekretar za poljoprivredu Beograda i predsednik Skupštine Zoo-vrta

  • 68

Ivan Sočo, sekretar za poljoprivredu Beograda i odnedavno predsednik Skupštine Zoo-vrta, sutra će sa gradskim čelnicima razgovarati o smeni Vuka Bojovića, saznaje Blic.

Nakon što su se za manje od mesec dana u beogradskom Zoo-vrtu dogodila dva incidenta sa vukom, gradska vlast razmišlja o njegovoj smeni. Formalno imaju problema da to sprovedu, da planiraju da prvog čoveka Zoo-vrta pozovu da sam podnese ostavku.

- Tačno je da ćemo se sastati i razmatrati rad Zoo-vrta. Propusta je bilo, ali je neozbiljno da sada govorim o eventualnoj ostavci Bojovića kada sam tek pre nedelju dana postavljen na mesto direktora Skupštine ove ustanove - kaže Sočo za ovaj list.

Nova vlast u gradu je otkrila brojne propuste u radu Zoo-vrta, od toga da preduzeće ne izdaje fiskalne račune za karte do toga da nemaju tačan popis životinja, da se ne zna kako kupuju životinje i hranu, te da čak ni kavezi nisu u njihovom vlasništvu.

Međutim, vlast u Beogradu još uvek nema nijednog kandidata koji bi mogao da zameni Bojovića, a koji se razume u to kako Zoo-vrt funkcioniše. Jedna od ideja je i da se pripoji gradskom javnom preduzeću "Beogradska tvrđava", gde bi zamenik direktora bio i direktor ustanove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    8. jun 2014 | 00:44

    Ostavite coveka. Vodio je zoo vrt toliko godina uspesno. Kakve veze ima sto je neka tamo uradila pa ona treba da odgovara a ne on.

  • Ne volim politiku

    8. jun 2014 | 00:34

    Ostavite čoveka da radi svoj posao, upropastićete zoo-vrt bezveze...

  • Belogradjan

    8. jun 2014 | 08:22

    28 godina po 24 sata bez slobodnog dana je Vuk bio u ZOO vrtu i napravio oazu u centru grada, sa sadasnjom gradskom vlascu nas jedu komarci a zamislite sta ce biti u ZOO vrtu. Mogu samo da kazem izvinite gospodine Bojovicu sto nismo stali u vasu odbranu i najlepse vam hvala sto ste ulepsali moje i detinstco moje dvoje dece. Niste ovo zasluzili olako smo se odrekli jednog velikog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA