ULICA ISPLATIVA: Prosjaci zarade po 50 evra dnevno?

Oko 1.200 ljudni svakodnevno prosi u Beogradu, informacije su beogradske policije. Najpopularnije su lokacije ispred crkava i u podzemnim prolazima, ali i pored pijaca, na trgovima i po kafićima

  • 19

Vlasnik jedne od menjačnica u Bulevaru kralja Aleksandra izjavio je da neki od brojnih prosjaka koji tu ordiniraju, češto ukrupnjavaju sitan novac koji su dobili i da su su dnevni iznosi i do 16.000 dinara.

Prema njegovom svedočenju, jedan od prosjaka ukrupnio je tu sumu uz tvrdnju da mu je to dnevnica, pre nekoliko dana.

- Bio sam šokiran! Ušao je i tražio da mu kupim tačno 16.000 dinara, novčanice su bile uglavnom od 10, 20, i 50 dinara, ali bilo je i onih od po 100 i 200. Ne bi to bilo previše čudno da mi nije rekao da je toliki novac zaradio za taj jedan dan. Nisam mogao da verujem šta mi govori, pa sam ga zamolio da mi to ponovi, a on mi se pohvalio da dnevno uzme od 10.000 do 20.000 dinara, dok njegove kolege, da tako kažem, uzimaju minimum 50 evra - ispričao je za Naše novine zaprepašćeni vlasnik menjačnice.

Ipak, prosjaci kojima je u kutiji uvek po 10-20 dinara tvrde da uglavnom ne zarađuju mnogo.

Oko 1.200 ljudni svakodnevno prosi u Beogradu, informacije su beogradske policije. Najpopularnije su lokacije ispred crkava i u podzemnim prolazima, ali i pored pijaca, na trgovima i po kafićima. Pocepana odeća, šake, zavoji na telu, samo su neki od rekvizita zanata.

Policija u svojim izveštajima ima i ženu koja je prosila po gradu, a živela u hotelu u kom je imala pun pansion. Primala je penziju i posedovala kuću u jednom prigradskom naselju, a prosila je iz čistog hira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Park "Manjez"- Slavija

    10. jun 2014 | 11:29

    Oni ne zarade, oni IZNUDE. Sto puta sam prijavljivala, pisala komentare, niko nece da na s zastiti. Prosjaci su agresivni, otimaju,vuku nas za ruke, ne daju nam da prodjemo, dok ne damo novac. Sve se to desava u srcu Beograda, na Slaviji, na trotoarima,pri prolasku kroz park Manjez. Maltretiraju zene, devojcice, devojke, stare..i to se zove zarada??? Kada nemamo para da im damo, oni nas pljuju, cimaju..Niko ne reaguje, po mnogim prijavama.

  • Centar

    10. jun 2014 | 11:33

    Prosjacenje je veliki biznis. Tu je ogromna zarada. Romi kazu da ne mogu da se integrisu,a u stvari nece, jer skolovarti dete do 18godina, ili da ti to dete zaradjuje vec sa 2 god po 50 evra, oni biraju zaradu. A odrasli lese u hladu parkova, nadgledaju, piju pivce, puse..dok zene i deca maltretiraju, pljuju, otimaju od gradjana, anadlezni ne reaguju, iako je prosjacenje krivicno delo, pogotovu organizovano.

  • ...

    10. jun 2014 | 00:40

    A ima i onih koji opusteno sede za aparatom i kockaju se, dok zena sa detetom prosi na ulici po kisi i snegu, pa sto isprosi, donese muzu da ubaci u aparat! Strahota!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA