UMALO DA GA STREFI ŠLOG: Greškom dao uličnom sviraču iz Kneza 500 evra! (FOTO)

Dok je ulični svirač Radislav Jovanović obavljao svoj svakodnevni posao zabavljajući prolaznike u Knez Mihajlovoj ulici, jedan čovek mu je u kutiju ubacio ni manje ni više nego 500 evra umesto 50 dinara. Kad je 20 minuta kasnije shvatio šta je učinio, otrčao je nazad do svirača i u kutiji našao novčanicu

  • 31

Beograđanin star oko 30 godina greškom je uličnom sviraču Radislavu Jovanoviću (90) u u kutiju za priloge ubacio 500 evra umesto 50 dinara!

On se zbunio zbog slične boje dveju novčanicaIpak, kada se 20 minuta kasnije, trčeći kao bez duše, vratio do čika Radeta, u kutiji je pronašao najveći apoen u evrima i odahnuo, pišu "Naše novine".

Slučajni darodavac zatekao je Radeta na istom mestu, iako je od trenutka kad je ubacio novčanicu u kutiju prošlo 20 minuta.

- Nikad ne bih zadržao te pare za sebe, prosto nisu bile namenjene meni. Ja prihvatam samo ono što mi je dato od srca. On je dotrčao i odmah mi je rekao da je slučajno ubacio tu vrednu novčanicu. Ja sam je potražio među onim od 50 i 100 dinara i lako je ugledao. Odmah sam mu je predao - priča ulični svirač.

Čoveku je odmah pao kamen sa srca, a svoju grešku je primetio kada je u menjačnici hteo da razmeni novčanicu od 500 evra, pišu ove novine.

- Baš se obradovao. Licem mu se istog trenutka razvukao osmeh. Pre toga izgledao je kao da će šlog da ga udari - opisuje Radislav.

Kad je dobio nazad svoju novčanicu, čovek je čika Radetu dao 250 dinara. Ovaj ulični svirač svira violinu staru više od 40 godina, a dnevno, kaže zaradi oko 1.000 dinara.

- Lepo živim od toga, sasvim mi je dovoljno, zadovoljan sam i radim ono što volim. Iako imam 90 godina, dok sviram violinu osećam se kao da mi je nepunih 20 - kroz smeh konstatuje poštenjačina iz "Kneza".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    11. jun 2014 | 11:19

    Svaka ti cast i jednom i drugom, ziv bio stari jos 100 godina, i da budes vitalan i zdrav, i da radis sta volis

  • Carapan

    11. jun 2014 | 11:38

    Meni se desila ista situacija sa 200fr mesto 200dinara al se nisam vratio kad sam ispricao zeni i bratu sta sam uradio zezalime godinu dana ! Al ja i da danas mislim tako je i trebalo da bude .

  • Muta

    11. jun 2014 | 11:08

    Mene bi slog strefio da imam novcanicu od 500 evra u komadu. Mogli ste za nas koji ne znamo kako ta novcanica izgleda, da stavite sliku. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA