Salmonela na pijaci Đeram nađena i na blitvi!

- Uzorkovano je 50 proizvoda voća i povrća sa šest gradskih pijaca i postoji sumnja na salomonelu na blitvi koju je prodavao poljoprivredni proizvođač iz Kupinova na pijaci Đeram. Konačni rezultati, dodatne analize biće poznati za dva dana - kaže Saša Rokvić, zamenik direktora JKP "Gradske pijace"

  • 3

Nakon što je prošle nedelje Institut za javno zdravlje "Batut" potvrdio da je prilikom kontrole pijaca nađena salomonela na peršunu, na pijačnoj tezgi u Bloku 44, ove nedelje ista bakterija pronađena je na blitvi, koju je prodavao registrovani proizvođač na pijaci Đeram.

Blitva je i dalje ostala na ispitivanju u Institutu za javno zdravlje "Batut", jer postoji sumnja na salmonelu.

- Uzorkovano je 50 proizvoda voća i povrća sa šest gradskih pijaca i postoji sumlja na salomonelu na blitvi koju je prodavao poljoprivredni proizvođač iz Kupinova na pijaci Đeram. Konačni rezultati, dodatne analize biće poznati za dva dana - kaže Saša Rokvić, zamenik direktora JKP "Gradske pijace".

On kaže da će "Gradske pijace" i u narednom periodu o svom trošku angažovati "Batut" za ispitivanje ispravnosti voća i povrća, kako bi potrošači bili bezbedni, piše "Blic".

Savetuje se da potrošači pre upotrebe dobro operu voće i povrće, zatim da ga ostave u vodi najmanje pola sata i dodaju jednu kašićicu sode bikarbone, pa ga ponovo isperu u nekoliko voda.

Povrće koje se kuva treba dobro termički obraditi i kuvati najmanje 15 minuta na višim temperaturama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sheki

    11. jun 2014 | 13:18

    Postoji SUMLJA?!?!

  • M.M.

    11. jun 2014 | 16:03

    Potrovaće nas seljaci. Svi oni imaju bašte "za nas"(za svoju porodicu), i "za njih"(to smo mi), koji skupo plaćamo njihovu gramzivost, deca nam imaju stomačne probleme, a posledice niko i ne pominje. Užas!!!

  • Hercegov grad

    11. jun 2014 | 16:09

    To je novi moral demokratije i demokrata, koji pokvarise i ono malo postenih ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA