BEEEEEEEE: Buđenje u Beogradu uz blejanje ovaca

Uz blejanje ovaca se usni, a isto blejanje svako jutro u Kaluđerici i probudi žitelje ovog prigradskog naselja. Nada Ciganović se žali da od komšijskih ovaca i koza ne može ljudski da živi. A još kada malo ugreje sunce, od smrada, tvrdi, ne može ni da se diše

  • 18

Deo stanovnika Kaluđerice, "najvećeg divljeg naselja na Balkanu" tvrdi da nema normalan život zbog komšijske stoke.

Uz  blejanje ovaca se usni, a isto blejanje svako jutro u Kaluđerici i probudi žitelje ovog prigradskog naselja. Nada Ciganović se žali da od komšijskih ovaca i koza ne može ljudski da živi. A još kada malo ugreje sunce, od smrada, tvrdi, ne može ni da se diše, pišu "Večernje novosti".

Nada priča da komšije Zdravko i Milka Smiljanić drže 50 ovaca i koza tri metra od njihove kuće. Životinje se šetaju i uz samu ogradu. Žalila se zbog toga i opštinskoj komunalnoj inspekciji, ali, osim opomene za komšije, nikakve druge promene nije bilo.

- Od mušica ne može da se sedi ni u dvorištu, ni u kući. Svuda lete - žali se Nada. - Inspekcija im je naložila da izmeste na propisanu udaljenost ovce i koze, ali one i dalje bleje uz našu ogradu. Kako svane, počne blejanje. I tako stalno. Pod prozorom su nam i ne znamo više šta da radimo.

Smiljanići, opet, kažu da već 20 godina drže ovce i koze i da od toga žive, pošto su im penzije male. Niti imaju zemlju negde dalje da ih presele, niti to mogu, da ih neko ne bi pokrao.

- Suprug je operisao oba kuka i mi mesečno izdvajamo veliki novac za njegovo lečenje - objašnjava Milka Smiljanić.

- Gajimo ovce i od toga živimo pošteno. Da li treba da budemo socijalni slučajevi i da nekoga molimo za parče hleba? Na svom sam placu i nikoga ne ugrožavam. Štala je udaljena deset metara od kuća, koliko je i propisano, a ovce ovde budu samo nekoliko sati, jer ih ja svakog dana vodim na ispašu u Bubanj potok. Radimo časno, ne krademo i ne otimamo, i na ovaj način nastojimo da sebi obezbedimo pristojan život - završavaju Smiljanići.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    20. jun 2014 | 13:53

    Pa Kaluđerica je selo tako da ne vidim razlog da se iko buni zbog domaćih životinja.

  • Bgd

    20. jun 2014 | 12:59

    Beograd je naj vece divlje naselje u Evopi!

  • Dag

    20. jun 2014 | 15:28

    Ko posadi praziluk u leji,sunce sija , bela ovca - bleji. Nek' su samo ispod neke streje,sta ce ovce drugo,neg' da - bleje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA