BUDITE ŠMEKERI KAO FRAJERI 60-IH: Obiđite Beograd vozeći Vespine skutere! (VIDEO) (FOTO)

Kako bi se mnogi Beograđani i gosti našeg grada upoznali sa znamenitostima naše prestonice, Turistička organizacija Beograda je otvorila turu "Smile & Ride", organizovani obilazak grada na skuterima. Ovo ne smete propustiti

  • 7

Često se dešava da čak ni mnogi Beograđani ne znaju sve pojedinosti iz prošlosti glavnog grada. U nameri da se svi temeljno upoznamo s Beogradom, Glob Metropoliten i Turistička organizacija Beograda su otvorili novu turističku turu "Smile & Ride" koja predstavlja organizovani obilazak grada na skuterima.

Skuter kao prevozno sredstvo bez sumnje će vas vratiti u šezdeste godine kad je Beograd, po rečima mnogih, bio najlepši. Turistička tura koja na jedinstven način nudi obilazak svih najznačajnijih znamenitosti i lokacija biće organizovana svakog dana u nedelji, od maja do oktobra.

Skupština Grada Beograda, Skupština Srbije, Crkva Svetog Marka, Kafana Čubura, Hram Svetog Save, Fudbalski stadion Crvena Zvezda, Košutnjak, Topčiderski park i Kombank Arena su samo neke od značajnih lokacija koje se obilaze.

U toku vožnje, preko komunikatora na kacigama, vodič vam priča o Beogradu, o njegovoj istoriji, kulturi, značajnim građevinama, čuvenim beogradskim kafanama i najzanimljivijim gradskim mitovima.

Za sve koji bi se upustili u ovu avanturu, postoje određeni uslovi: ukoliko ste punoletni i imate saobraćajnu dozvolu, onda imate priliku da samostalno vozite skuter, a ukoliko nemate saobraćajnu dozvolu, a imate najmanje osamnaest godine, onda možete da uživate u obilasku grada kao suvozač.

Za realizaciju ture, potrebno je da se prijave najmanje dve osobe. Ukoliko se za turu prijavi jedna osoba u tom slučaju korisnik ture plaća doplatnu kartu u iznosu od 35 evra i dobija mogućnost da zadrži skuter naredna 24 sata, odnosno, do naredne ture.

Pogledajte kako izgleda obilazak Beograda na dva točka:

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. jun 2014 | 20:43

    Bravo za ideju. Beograd je mnogo lakse i brze obici na skuterima.

  • Nervozan

    28. jun 2014 | 22:16

    Sjajna prica. Najzad Beograd postaje Evropska metropola. Toliko

  • Miki

    28. jun 2014 | 21:13

    Beograd nikada vise nece biti kao sto je bio tada jer se poseljacio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA