STOGODIŠNJA LEPOTICA: Ovako izgleda enterijer renovirane zgrade Geozavoda! (FOTO) (VIDEO)

Zgrada "Geozavoda" od danas je otvorena za širu javnost, a nakon tromesečnog renoviranja je potvrdila status jedne od najlepših beogradskih zgrada. Svi posetioci će, pored razgledanja velelepnog zdanja, moći da pogledaju i maketu projekta "Beograd na vodi"

  • 7

Zgrada "Geozavoda" od danas je otvorena za širu javnost, a svi posetioci imaće priliku da uživaju u velelepnom enterijeru, ali i da pogledaju izloženu maketu projekta "Beograd na vodi".

 

Simbol Savamale, zgrada Geozavoda je nakon tromesečnog renoviranja povratila stari sjaj. Kompletno rekonstruisana, nakon 60 godina, ponovo će biti centar eminentnih gradskih dešavanja.

 

 

U stilskom smislu, zgrada Geozavoda je izvedena sa naglašenim neobaroknim elementima ali i elementima tada savremenog stila - secesije. Njen enterijer je bogato stilski dekorisan kako bi pokazao finansijsku moć tadašnje Zadruge, koja je godinama je bila zanemarena, ali je nakon tromesečne rekonstrukcije potvrdila status jedne od najlepših zgrada naše prestonice.

 

Podsećamo da je ovaj objekat izgrađen između 1905.-1907. godine i da su ovo arhitektonsko delo potpisali dvojica arhitekata - Andre Stevanović i Nikola Nestorović. Zgrada "Geozavoda" je tada zidana najmodernijim građevinskim postupkom, upotrebom armiranog betona, sa obradom fasada u veštačkom kamenu.

 

Pogledajte kako danas izgleda enterijer rekonstruisane zgrade Geozavoda:

 

 

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    1. jul 2014 | 03:00

    Bolje da ste kupili magnetne rezonace skenere i ultrazvuk po bolnicama a ne da narod bolestan čeka po godinu dana na pregled!!!

  • Popaj

    30. jun 2014 | 22:17

    Pomislio sam da je šala ali ipak ne ,u centru kulturnih dešavanja kafana i to u groplanu.Ipak je ovo Srbija daleko je istok ,a zapad još dalje.

  • majche

    2. jul 2014 | 23:33

    Sta bi sa Narodnim pozoristem????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA