DEKAN FON: Doktorat Malog naučno validan!

- Doktorat Siniše Malog prošao je svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije i dobio neophodne saglasnosti pomenutih komisija - kaže dekan FON-a Milan Martić

  • 29

Grupa autora osporila je na sajtu Pešcanika doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, a dekan Fakulteta organizacionih nauka dr Milan Martić odgovora da je doktorat naučno validan i da je prošao svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije.

- Da bi Fakultet organizacionih nauka odobrio određenu doktorsku tezu, postoje vrlo jasna i precizna pravila koja određuje Univerzitet u Beogradu. Svaki rad mora, na prvom mestu, da dobije saglasnost Komisije za doktorske studije Fakulteta a zatim i odgovarajuceg Veća naučne oblasti na Univerzitetu - rekao je Martić Tanjugu.

Kako je podvukao dekan FON-a, doktorat Siniše Malog prošao je svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije i dobio neophodne saglasnosti pomenutih komisija.

Martić takođe napominje da je doktorat bio dostupan na uvid javnosti mesec dana pre odbrane i da nije primljena nijedna primedba, dodajući da su sve doktorske teze i radovi zvanični i podležu sudu stručne i opšte javnosti i nakon njihove odbrane.

- Komisija Fakulteta organizacionih nauka, sastavljena od eminentnih profesora FON-a i Ekonomskog fakulteta, a čija su uža naučna delatnost upravo teme koje obrađuje pomenuta doktorska disertacija, pozitivno je ocenila rad i izjasnila se da ima dovoljno naučnih doprinosa koji su neophodni za sticanje zvanja doktora nauka, što je potvrđeno i na Veću naučne oblasti Univerziteta - podvukao je Martić.

Kako je objasnio, izrada disertacije podrazumeva korišćenje relevantne literature, ali i postojanje originalnih naučnih doprinosa.

On je dodao i da ne postoji odredba o dozvoljenom obimu citata u jednom naučnom radu, a pri izradi doktorata ne samo da je poželjno već je i neophodno konsultovati široku stručnu literaturu, što podrazumeva i razmatranje tuđih doprinosa u vezi sa postavljenom tezom.

- Osnovni kriterijum pri vrednjovanju validnosti jednog doktorskog rada je postojanje i odbrana originalnih naučnih doprinosa, što pomenuti rad sadrži. Stručna Komisija je, dakle, na osnovu svih relevantnih kriterijuma, utvrdila da je doktorat naučno validan - zaključio je Martić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    10. jul 2014 | 13:28

    Toliko doktora,a zemlja - bolesna? ...

  • Li Osvald

    10. jul 2014 | 19:11

    Sudeci po ovom ispada da ti doktorat ne vredi nista ako nisi koristio tudje naucne radove i prepisivao! Sunce ti ljubim...a ja mislio da doktor mora sam da smisli nauku...E pa, od sutra spremam doktorat!

  • Veste

    10. jul 2014 | 17:39

    Cemu tolika zelja za doktoratom. Verbic sa fizike doktorirao na filozofskom januara 2014, Mali sa Ekonomskog 2013 doktorirao na FON-u zasto ne na ekonomskom kada kojekude po sajtovima u biografiji navodi doktorske studije sa Ekonomskog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA