Pikasova dela stižu u Beograd

Izložba će biti postavljena od 2. februara do 15.aprila u zgradi fabrike Beko, kod Kalemegdana

  • 0

Beograđani će od 2. februara do 15. aprila moći da vide oko 100 Pikasovih kramičkih skulptura i predmeta od srebra i zlata. Izložba "Na Azurnoj obali" biće postavljena u zgradi fabrike Beko, u Bulevaru Vojvode Bojovića, kod Kalemegdana. Otvaranje izložbe je 2. feburara u 20.00 sati.

Organizatori su najavili da će u beogradska publika prvi put moći da vidi opus Pikasovih dela koji je do sada najmanje izlagan u kompletnom stvaralaštvu ovog umetnika. Izložba je, inače, nastala prikupljanjem radova iz nekoliko muzejskih i privatnih kolekcija. Da bi posetiocima bilo lakše, dva puta nedeljno na raspolaganju će im biti stručni vodič. Takođe, organizatori su najavili i prateće programe, radionice, predavanja i projekcije filmova o Pablu Pikasu.

Organizator i domaćin izložbe je Galerija "Deva Puri". Ista ova galerija je Beogradu predstavila i izložbu "Veliki svetovi" Salvadora Dalija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA