Prijava protiv šintera koji je zlostavljao psa! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Udruženje za zaštitu životinja "Feniks" upuitilo je direktoru Veterine Beograd zahtev za utvrdjivanje disciplinske odgovornosti radnika koji je obavljao hvatanje i pokretanje disciplinskog postupka

  • 51

Povodom uznemirujućeg događaja koji se odigrao u Studentskom parku u subotu 12. jula, kada je prilikom hvatanja psa od strane zaposlenih u Veterinarskoj ustanovi Veterina Beograd došlo do povređivanja psa, udruženje za zaštitu životinja "Feniks" upuitilo je direktoru Veterine Beograd zahtev za utvrdjivanje disciplinske odgovornosti radnika koji je obavljao hvatanje i pokretanje disciplinskog postupka.

S obzirom da je hvatanje mirnog i dobroćudnog psa proteklo uz primenu prekomerne sile, čime mu je učinjena fizička povreda, nanet bol, patnja, strah i stres, čime je izvršeno krivično delo, oni očekuju pokretanje krivičnog postupka.

Takodje, u prijavi su tražili da se ispita da li je postojao osnov za hvatanje psa, odnosno da li je postojalo rešenje nadležnog organa, Republičke veterinarske inspekcije.

Tražili su i da se provere sve činjenice i okolnosti koje govore o radu dotičnog radnika i njegovom odnosu prema životinjama, kao i njegovo poznavanje propisa koji uredjuju ovu oblast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    14. jul 2014 | 13:40

    Njega treba kazniti za takvo postupanje prema psu i zabraniti mu da radi sa zivotinjama.

  • Mira

    14. jul 2014 | 14:26

    Nemogu da verujem da se više pažnje posvećuje dźukelama nego ljudima jadan smo mi narod

  • MARIO

    14. jul 2014 | 13:53

    Zatvor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA