Skupština grada ima sva prava nad Adom, Sajmom i Zoo-vrtom! (FOTO)

Goran Vesić tvrdi da će Skupština grada ponovo početi da vrši funkciju osnivača Gradskog zavoda za veštačenje

  • 2

Skupština grada Beograda će, ukoliko odbornici na današnjoj sednici prihvate predlog Gradskog veća, ponovo početi da vrši funkciju osnivača Gradskog zavoda za veštačenje, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić pred početak sednice Skupštine grada.

Prema njegovim rečima, današnjom odlukom Skupštine grada, naš grad će ponovo početi da vrši osnivačka prava nad Gradskim zavodom za veštačenje i, kako je istakao, imaćemo punu kontrolu nad njegovim radom.

Gradski menadžer je naveo da je ta ustanova tokom ove godine imala finansijskih problema, ali i da, bez obzira na to, neće biti na budžetu grada, već će samostalno zarađivati, piše Tanjug.

- Ponovnim preuzimanjem Gradskog zavoda za veštačenje Skupština grada nastavlja sa domaćinskom politikom, u okviru koje želi da bude odgovorna za svu imovinu koja joj pripada, kao i za sva preduzeća čiji je osnivač nekada bila - rekao je Vesić.

Vesić je podsetio da je gradska uprava poslednjih meseci na sličan način počela da vrši onivačka prava u ZOO vrtu i preduzeću Jezero na Adi Ciganliji, te da čeka da se na višem sudu završi sudski spor u vezi sa Beogradskom sajmom, koji je Beograd u prvoj instanci već dobio, kako bi počela da vrši osnivačka prava i nad ovom institucijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    22. jul 2014 | 15:07

    "DEMOKRATE" da li vidite da ne treda bii ne zasit

  • Predrag

    24. jul 2014 | 08:54

    Ovaj ce od Ade da napravi evropski projekat isto kao sto je napravio od Crvene Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA