Kineski jezik u srpskim školama

Učenici osnovnih i srednjih škola imaće časove jednom nedeljno, a nastava će trajati jednu školsku godinu

  • 0

U deset beogradskih osnovnih i srednjih škola đaci će uskoro početi da pohađaju časove kineskog jezika. Nastava bi trebalo da startuje u naredne dve nedelje i biće fakultativnog karaktera. Prijavljivanje đaka je u toku. Ministar prosvete će sutra sa ambasadorom Kine potpisati memorandum o saradnji i tom prilikom predstaviti udžbenike iz kojih će đaci učiti.

Predavanja će držati kineski profesori, a za prestonicu će biti angažovano njih četvoro. Kako saznaju "Večernje novosti", interesovanje đaka za učenje ovog jezika je veliko, pa se u nekim školama proširuju spiskovi. U toku je uklapanje časova kineskog u postojeći raspored časova. Učenici će imati časove jednom nedeljno tokom drugog polugodišta ove i prvog polugodišta naredne školske godine. Planirano je da deca uče kineski jezik jednu školsku godinu.

Za sutra je zakazano i potpisivanje Memoranduma o saradnji na projektu "Učenje kineskog jezika u osnovnim i srednjim škola u Srbiji", između ministra prosvete i ambasadora Kine. Tom prilikom biće predstavljeni detalji projekta, kao i udžbenici iz kojih će đaci učiti. Projektom je predviđeno da se kineski uči u 30 škola u Srbiji, a za nastavu će biti angažovano deset kineskih predavača.

(M. S. / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA