Siniša Mali dobrovoljno dao krv u Starom dvoru (FOTO)

Gradonačelnik je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, podsetio da je Institut za transfuziju krvi Srbije nedavno uputio apel gradjanima da daju krv, s obzirom na to da su zalihe bile na niskom nivou

  • 5

U zgradi Starog dvora danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj su se odazvali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegovi najbliži saradnici.

Gradonačelnik je, kako je saopšteno iz Gradske uprave, podsetio da je Institut za transfuziju krvi Srbije nedavno uputio apel gradjanima da daju krv, s obzirom na to da su zalihe bile na niskom nivou.

- Ja sam se danas, sa najbližim saradnicima, odazvao apelu, a istovremeno želim da pozovem i Beograđane da daju krv ukoliko su u mogućnosti, kako bi bilo dovoljno zaliha - rekao je Mali i naglasio da se na taj način pomaže onima kojima je krv potrebna.

On se zahvalio Institutu za transfuziju krvi, sa kojim je i organizovana akcija, na današnjoj podršci i svakodnevnoj brizi koju pokazuju.

- Na nama je da se njihovim apelima odazivamo i ubuduće. Grad Beograd i Institut godinama saradjuju, zaposleni redovno, tri puta godišnje daju krv, a ta praksa će biti nastavljena - rekao je Mali.

On je najavio da će transfuziološki autobus, koji je bio na Trgu Republike, od ponedeljka početi sa radom na novoj lokaciji, na Studentskom trgu.

Direktorka Instituta za transfuziju krvi Srbije Snežana Jovanović Srzentić zahvalila je gradonačelniku na inicijativi dobrovoljnog davanja krvi, čime će se popuniti rezerve u toj instituciji.

- Ovo je dobar primer i ostalim građanima da se odazovu i daju krv - rekla je ona i dodala da je transfuziološki autobus ponovo u Beogradu, na Studentskom trgu, a radiće od ponedeljka, od 9 do 19 sati.

Jovanović Srzentić je dodala da ovog puta postoje sve neophodne dozvole za rad, istakavši da je Institut neraskidivo vezan za Beograd, što pokazuje i činjenica da je osnovan u isto vreme kada je prestonica Srbije oslobođena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrovoljac

    31. jul 2014 | 13:11

    Dao sam i ja pa niko o tome ne pise :-)

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    31. jul 2014 | 13:15

    Molim ljude sa privatnih klinika da objave kako i od koga kupuju krv. ?

  • LudZbunjen

    31. jul 2014 | 12:53

    I ja sam, pa niko nije pisao o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA