Dnevna karta i video-nadzor za sigurniji i bezbedniji prevoz u gradu!

- U naredna dva do tri meseca očekujem da će biti izabrana kompanija koja će sprovesti uvođenje video-nadzora. Sva vozila gradskog javnog prevoza biće opremljena digitalnim kamerama koje omogućavaju da se prepoznaju crte lica- kaže gradonačelnik Beograda

  • 12

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić posetili su danas pogon GSP „Beograd” za tehnički pregled trolejbusa na Dorćolu sa najmodernijom opremom koja štedi vreme i materijalna sredstva.

Siniša Mali je rekao da je GSP „Beograd” završilo jedan mali, ali značajan projekat – tehnički pregled opremljen najnovijom opremom u hali koja je pravljena samo za trolejbuse. 

Ovo je prvi put da će GSP „Beograd” sam moći da radi tehničke preglede trolejbusa, da će raditi sa svojom opremom i svojom radnom snagom. Time će poboljšati ne samo sigurnost vozila, već će tehnički pregledi biti jeftiniji i efikasniji, što će poboljšati bezbednost saobraćaja. U sledeće dve nedelje, kao što smo i obećali, izaći ćemo sa javnom nabavkom za video-nadzor u vozilima javnog gradskog prevoza.

- Na osnovu usvojenog budžeta od pre mesec dana, javna nabavka u iznosu od 125 miliona dinara je spremna. U naredna dva do tri meseca očekujem da će biti izabrana kompanija koja će sprovesti uvođenje video-nadzora. Ovo je postupak koji moramo da prođemo i bitno je da to uradimo na transparentan način i da dobijemo najbolju moguću opremu. Šest meseci nakon toga sva vozila gradskog javnog prevoza biće opremljena digitalnim kamerama koje omogućavaju da se prepoznaju crte lica. Rok i cena su dva kriterijuma koja će biti definisana kao ključna u toj javnoj nabavci – istakao je gradonačelnik.

On je najavio da će od sutra, na osnovu velikog broja zahteva korisnika, biti uvedena dnevna karta koja je do sada nedostajala gradskom prevozu. 

– Sada smo tu mogućnost ostvarili. Dnevna karta će koštati 280 dinara, a istraživanja pokazuju da se osoba koja kupuje dnevnu kartu u proseku vozi šest puta u naredna 24 sata od trenutka kupovine. Cena dnevne karte je u odnosu na cenu ovakvih karata u okruženju, u Budimpešti, Zagrebu, Sofiji, jeftinija, tako da će građani Beograda uvideti da je ova mogućnost vožnje povoljnija. Ova karta je interesantna i za turiste, kao i za ljude koji dolaze u Beograd na jedan dan – precizirao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da je grad osnovao radnu grupu koja se bavi izmenama Zakona o komunalnoj policiji.

– Naš predlog je gotov. Treba da ga prezentujemo nadležnom ministarstvu. Ne mogu da kažem da li će i kada kontrolori dobiti status komunalnih policajaca, jer to zavisi od ministarstva i zakona. Naš predlog je i to da umesto jednog komunalnog policajca na šest hiljada građana imamo jednog na hiljadu ili dve i da tako povećamo broj komunalnih policajaca sa postojećih 370 na hiljadu ili 1.200 – rekao je gradonačelnik i dodao da što je veći broj komunalnih policajaca, to će biti više komunalanog reda i mira u gradu, a deo tih ljudi će moći da se angažuje za kontrole u vozilima gradskog prevoza.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da predlog grada za izmene Zakona o komunalnoj policiji podrazumeva da Komunalna policija stiče pravo da legitimiše građane za poslove iz njenog domena. 

U tom slučaju neki od komunalnih policajaca bi mogli da budu u vozilu, ali o tome mora da odluči skupština - naglasio je Vesić.  Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i v.d. direktora GSP „Beograd” Željko Milković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    31. jul 2014 | 16:57

    Prvo popravite i zakrpite te krntije od autobusa i ubacite klimu u svaki pa onda pravite tv studio od svakog.

  • Dag

    1. avgust 2014 | 13:32

    Da li vi znate, koliko je to, kilograma - hleba?...

  • Gogili

    31. jul 2014 | 18:39

    Negde razmišljam bijahu bolja vremena veće plate vise sunca manje straha i stresa. Danas smo ljuti na sve i sva. Pitam se ako nemaš markicu a plata ti je dvesta evra kako da prehranis porodicu. 500 din smeće,500 din televizija,5000 struja, 1000 fiksni , 1000 voda, dva puta po 30e markice dvoje dece u školi bar 50e uzina uz razne stvari koje svaki mesec kupuješ za skolu. Pitam se sta ćemo jesti i plašim se zime kad ne bude ničega.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA