Japan daruje rezervne delove za autobuse

Japanski ambasador uručio pomoć u vrednosti od 150.000 evra za autobuse koji su 2003. poklonjeni Beogradu

  • 0

Japanski ambasador Tošio Cunozaki u ime vlade Japana uručio je pomoć od više od 440 različitih rezervnih delova za 93 autobusa koji su 2003. godine stigli u Beograd kao poklon naroda Japana.

U okviru politike vladine pomoći za razvoj, Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA), posle devet godina rada poklonjenih autobusa u javnom gradskom prevozu, odlučila je da pomogne njihovo održavanje i omogući produžetak eksploatacionog veka vozila, tako što je odobrila bespovratnu pomoć u rezervnim delovima u vrednosti od 150.000 evra.

Ambasador je rekao da je zadovoljan stanjem i stepenom očuvanosti autobusa.

- Iskoristio bih ovu priliku da izrazim svoju duboku zahvalnost svim ljudima u Srbiji na iskrenom saosećanju i solidarnosti, kao i velikodušnim donacijama koji su pružili žrtvama zemljotresa i cunamija koji je pogodio Japan u martu prošle godine. I pored teške situacije, Japan će nastaviti ekonomsku saradnju sa Srbijom sa stanovišta ljudske bezbednosti - dodao je Cunozaki.

Generalni direktor JKP GSP Mileta Radojević rekao je da je Japan za Srbiju poslednjih deset godina uručio pomoć u vrednosti od blizu 500.000 miliona evra.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA