HUMANA AKCIJA: Crveni Krst organizuje kamp za mališane iz poplavljenih područja (FOTO)

Nakon nekoliko meseci od poplava koje su zadesile Srbiju, organizacija Crvenog Krsta je uspela da prikupi novčana sredstva kako bi realizovali kamp za decu iz poplavljenih područja

  • 0

Crveni krst Beograda je u saradnji sa gradom Beogradom i JKP "Infostan" pokrenuo akciju da uz junske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograda da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za sedmodnevni oporavak dece iz poplavljenih područja, kao i siromašne dece iz Beograda.

Do 12. avgusta u akciji Crvenog Krsta učestvovalo je više od 8 hiljada domaćinstva, a  uplaćeno je više od 3,3 miliona dinara.

Sa oporavka danas se vraća prva grupa dece iz četiri obrenovačke osnovne škole, a druga grupa deca uzrasta od 8-12 godina kreće na putovanje. Ova grupa dece broji 90 dece iz Lazarevca, Obrenovca, Rakovice, Voždovca, Palilule i Mladenovca. Povratak mališana sa kampa je planiran za 21. avgust.

Sva deca koja idu na oporavak biće smeštena u hotelu “Maljen“ na Divčibarama, a o njima će se za vreme boravka na Divčibarama brinuti šest vaspitača, koordinator programa, radioničar, animator i lekar.

Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima, sportskim aktivnostima i kupanjem u bazenu učiniće sedmodnevni oporavak mališanima nezaboravnim.

Organizacija Crvenog krsta su u saradnji sa osnovnim školama izvršila izbor dece i vaspitača, a osnovni kriterijum je bio da su deca iz porodica čiji su stambeni objekti nastradali u poplavama.

Crveni Krst najavljuje da će treća grupa mališana iz drugih beogradskih opština krenuti na kamp oporavka 21.avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA