Imaš kartu, a plaćaš kaznu

Od 1. septembra validacija u javnom gradskom prevozu obavezna za sve. Čak i mesečne putne isprave ako nisu overene u vozilu, smatraće se nevažećim i neispravnim

  • 48

Obavezna validacija Bus Plus kartica za prevoz od 1. septembra ponovo važi za sve putnike.

Pravilo da vlasnici personalizovanih kartica koji kupuju mesečnu dopunu, samo jednom, na početku meseca, odnosno prilikom prve vožnje posle dopune kartice, overe putnu ispravu - više se neće primenjivati.

Prema novom, izmenjenom Pravilniku o tarifnom sistemu u javnom gardskom prevozu, i putnici koji prevoz plaćaju kroz pretplatu, imaće obavezu da prilikom svakog ulaska u vozilo, overe kartu.

Direktor Direkcije za javni prevoz, Uglješa Mitrović, ističe da je validacija neophodna jer samo sa njom sistem koji ima vrhunski softver, ima smisla i funkciju.

- Da bi se uveo red u javni gradski prevoz neophodna je validacija karata - objašnjava Mitrović. - To je prvi korak ka boljoj naplati, koja je sada na katastrofalnom lošem nivou".

Iako se prema izmenjenom pravilniku, kartice koje nisu validirane smatraju neispravnim, i u skladu sa tim putnik je dužan da na zahtev kontrolora plati cenu doplatne karte ili da mu bude uručena opomena, Mitrović dodaje da u prvo vreme kontrola neće biti toliko rigorozna.

- Nikome nije cilj represija i kažnjavanje, već želimo da oporavimo sistem javnog prevoza - ističe prvi čovek Direkcije za javni prevoz.

- Naravno da ćemo imati razumevanja za putnike koji koriste personalizovane pretplatne kartice, ali isto tako očekujemo da će se vremenom svi navići da kucaju karte, što je u interesu svih nas - kaže on.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakako

    20. avgust 2014 | 11:04

    Cena karte 73 dinara! Da li treba jos nesto dodati?

  • W

    20. avgust 2014 | 10:28

    A zašto je do sada moglo da se ne validiram stalno nego samo prvi put!!??Bando,tek ce se za par godina videti koliko su nas pokrali na Bus-plusu! Koju nam uslugu pružaju,pola buseva nema klimu!? U svetu platiš,al se osećaš kao car!

  • indijanac

    20. avgust 2014 | 12:36

    Kad bih sedeo u busu dok me klima hladi, platio bih 70 din, ovako ipak ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA