LETEĆE NAPASTI: Pogledajte kako izgleda dete izujedano od komaraca (FOTO)

U Pančevu i okolini još uvek je na snazi vanredna situacija zbog izuzetno velike koncentracije komaraca. Jedna majka, objavila je sliku svog deteta na društvenoj grupi Fejsbuk uz veoma ljutitu poruku u kojoj apeluje na nadležne da se pomoć ukaže i Pančevu a ne samo Beogradu

  • 50

Poslednjih par nedelja Beograđani se konstantno žale da ne mogu da žive od komaraca, dok je situacija u Pančevu daleko teža jer je koncentracija "krvopija" skoro 20 puta veća od dozvoljene.

Mali pokazatelj toga je Fejsbuk status Ana Marije, majke dečaka koji je pre nekoliko dana za samo sat vremena zadobio više desetina ujeda nakon čega je imao jaku reakciju i otoke.

Zabrinuta majka je u svojoj objavi navela da je sina tretirala sredstvima protiv komaraca na svakih 15 minuta ali da ni to nije pomoglo. Nakon toga, ova devojka se osvrnula na činjenicu da su za sada komarci više puta zaprašivani na teritoriji Beograda a da posebna pažnja nije posvećena Pančevu.

- Pre nekoliko dana smo bili na rođendanu koji je bio održan na otvorenom. Slavlje se završilo u roku od sat vremena jer gosti nisu mogli da izdrže ujede komaraca.

Mazali smo mališane na svakih petnaestak minuta ali to nije delovalo. Mom sinu je sutradan lice i dalje bilo natečeno i crveno - kaže razočarana majka i dodaje da komaraca nema samo predveče, već tokom čitavog dana i da je gotovo nemoguće odbraniti se od njih.

Po rečima naše sagovornice, ovakvi "incidenti" sa komarcima se dešavaju svakodnevno a izlazak iz kuće deluje kao izlazak u ratnu zonu.

- Dešava se na nakon kratkog boravka u parku ili kada odazimo do prodavnice imamo više od 15 ujeda. Situacija je zaista kritična - objašnjava Ana Marija.

Podsećamo da je u Pančevu i dalje na snazi vanredna situacija zbog ogromnog broja komaraca komaraca, kao i da je u planu ponovno tretiranje komaraca iz vazduha i stanica sa zemlje.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    23. avgust 2014 | 12:33

    Volim ove iskompleksirane sto im Beogradjani krivi za sve...

  • Masa

    23. avgust 2014 | 13:39

    Ni u BEOGRADU nije sjajno i bajno gospodo.I ovde ima komaraca i ovde ujedaju nasu decu!!!!!!!

  • Bojan

    23. avgust 2014 | 13:09

    A moglo bi zaprasivanje da ae obavi na kraju proleca dok su komarci jos u stadijumu larve,a ne tokom leta.Time se nista ne postize samo se bacaju pare.Naravno kao i protiv poplava,tako i protiv komaraca vecina ljudi koja odlucuju o tome se vode politikom nece ove godine to nas "valjda" da zakaci!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA