MINISTARSTVO NALOŽILO: Hitno raseliti stanare "smrdljivih" zgrada na Novom Beogradu!

-Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije ''Ekosekund'' - poručuju iz Ministarstva građevinarstva

  • 12

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Građevinskoj direkciji Srbije da hitno obezbedi smeštaj za stanare naselja "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje po zdravlje ljudi.

- Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije ''Ekosekund'', jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola i pozivamo tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju - poručilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, Ministarstvo je nedavno objedinilo rad svih inspekcijskih službi i pojačalo kontrole. Rad inspekcijskih službi će se ocenjivati i ovakvi propusti više neće biti mogući.

- Podsećamo i da je Antikorupcijski tim prethodnog Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine već prosleđivao dokumentaciju tužilaštvu zbog sumnji na nepravilnosti prilikom korišćenja podsticajnih sredstava namenjenih preduzećima koja se bave preradom otpada, među kojima je i firma "Ekosekund" - navedeno je u saopštenju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sva dokumentacija, kojom Ministarstvo građevinarstva raspolaže u slučaju naselja "Mileva Marić Ajnštajn" nalazi se na njihovoj veb stranici www.mgsi.gov.rs.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodinac

    23. avgust 2014 | 00:35

    Kakav zez! EKOsekond! Pretpostavljam da je naziv firme u vezi sa Ekologijom. Al su ih bre Ekolozirali maksimalno!

  • Georgnolimit

    23. avgust 2014 | 08:54

    Koliko je vremena proslo da se nalozi iseljenhe? KO je odgovoran za zakasnelu reakciju?

  • Гаврило Принцип

    23. avgust 2014 | 10:23

    Ljudi moji šta je ovo? Sirotinja jedva došla do krova nad glavom i neko da ih potruje! Ovo je dno dna!!! Suditi za najteži vid ugrožavanja života ljudi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA