SINIŠA MALI: Sve škole u Beogradu spremne za početak školske godine!

- Vrtić „Nevena“ u Obrenovcu je saniran, pri kraju je sanacija još dva vrtića, dok će se nastava u školama u ovoj opštini odvijati na gornjim spratovima i u više smena, dok se ne završi potpuna sanacija - istakao je gradonačelnik koji je ovom prilikom svim mališanima u Beogradu čestitao početak školske godine i poželeo puno uspeha

  • 2

Sve škole u Beogradu biće spremne za 1. septembar i početak nove školske godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali gostujući na jutarnjem programu RTV Studio B. Prema njegovim rečima, i novoizgrađena osnovna škola „Danilo Kiš” u naselju Stepa Stepanović otvoriće u ponedeljak vrata đacima. Pri kraju je i sanacija predškolskih i školskih ustanova u Obrenovcu.

- Vrtić „Nevena“ u Obrenovcu je saniran, pri kraju je sanacija još dva vrtića, dok će se nastava u školama u ovoj opštini odvijati na gornjim spratovima i u više smena, dok se ne završi potpuna sanacija - istakao je gradonačelnik koji je ovom prilikom svim mališanima u Beogradu čestitao početak školske godine i poželeo puno uspeha.

Gradonačelnik Beograda se osvrnuo i na jučerašnju posetu Obrenovcu kada je prisustvovao početku izgradnje prve od 60 kuća koja se gradi na parceli vlasnika. Prvih devet kuća izgradiće UNOPS, sredstvima Evropske unije.

- Pored izgradnje i obnavljanja kuća činimo sve da dovedemo investitore u Obrenovac koji bi zaposlili što više radnika, jer dugoročno ti ljudi rešavaju svoje probleme tako što će dobiti posao. Prve nedelje u septembru dolazi veliki investitor koji je izrazio zainteresovanost za pokretanje posla u Obrenovcu. Ukoliko to uspemo da realizujemo, to će značiti i veliki broj radnih mesta - rekao je gradonačelnik i dodao da su gotovi projekti za obnovu nasipa.

- Projekti sanacije su završeni i čeka se zeleno svetlo od Evropske unije da se povuku sredstva za te projekte. Takođe, u Obrenovcu je sve spremno za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra- rekao je Mali.  Gradonačelnik je posebno naglasio da su, kada je reč o gradskom prevozu, apeli grada i GSP-a dali prve rezultate.

- Povećana naplata karata je jedini način da isplivamo iz problema, a da ne povećamo cenu prevoza. U protekle dve nedelje imamo povećanje prihoda od prodaje karata za 20 odsto i nadam se da će se taj trend nastaviti. Od 1. septembra kreću kontrole koje su pojačane ljudima iz gradskog saobraćajnog i komunalne policije - rekao je gradonačelnik i dodao da će grad istrajati u tome da se uvede red u ovu oblast.

On je posebno naglasio da smanjenje broja vozila ne znači redukciju već optimizaciju saobraćaja, jer se do sada dešavalo da na pojedinim linijama nema dovoljno vozila dok ih na drugim ima previše. Takođe, cilj grada i GSP-a je da poveća bezbednost putnika i zaposlenih.

- Upravo zbog toga ćemo sledeće nedelje krenuti sa javnom nabavkom za uvođenje video-nadzora, a time ćemo ispuniti jedno od obećanja sa početka mandata. Na ovaj način ćemo svim građanima i zaposlenima obezbediti sigurnost u vozilima - zaključio je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tabula

    29. avgust 2014 | 14:23

    Skole mozda, ali djaci... Ko ce da spremi djake kad roditelji nemaju ni za hranu?

  • branka

    30. avgust 2014 | 11:38

    Kao da je sva Srbija u Beogradu. Dali su spremne trosne i ostecene skole sirom Srbije koje je zub vremena davno nagrizo. Stalno se kuka kako se svi slili u Beograd a sto je Beograd ucinio da do toga ne dodje. Sve pusto i prazno ostade. Zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA